Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Bramboráky

Stránky

úterý 1. ledna 2013

Bramboráky


Bramboráky

Letošní podzimní úroda brambor je jako stvořená pro přípravu nejrůznějších bramborových pokrmůUsmívající se. Jedním z nejtradičnějších bramborových pokrmů jsou určitě bramboráky. Je zajímavé, že v každém kraji se bramborákům říká jinak. Můžeme se tak setkat se cmundou,halapáčem nebo vošouchem. Bramboráky můžeme jíst samotné nebo je můžeme použít jako přílohu k různým masovým směsím, naplnit je .. no prostě fantazii se meze nekladou.

domácí bramboráky

Na přípravu bramboráků potřebujeme:
5 větších brambor
1 celé vejce
150 ml horkého mléka
5 lžic polohrubé mouky
sůl, pepř, majoránku
česneku podle chuti



Brambory nastrouháme na jemném struhadle, zalijeme horkým mlékem. Přidáme vejce a vše dobře promícháme. Postupně přidáváme mouku, aby nám vzniklo hustší těstíčko. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a rozmačkaným česnekem. Dobře promícháme. Smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Hotové pokládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.
A máme hotovo!! Levná, rychlá bezmasá večeře je připravena!! Teď už jen zbývá s chutí se pustit do jídla!

A co VY? Také děláte doma bramboráky? Jak se bramborákům Vašem kraji říká? Napište do komentáře

4 komentáře :

  1. Dobrý nápad! Děkuji za připomínku! Dělávám s kuřecí zeleninovou směsí uvnitř! Pěkný den!

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím, a u nás (Slezsko) to jsou STRYKY.Dneska je zkusím stou játrou.Děkuji za super recepty.Krásný den Daria

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...