Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Candát v limetkové marinádě

Stránky

středa 2. ledna 2013

Candát v limetkové marinádě


Candát v limetkové marinádě

Už jsem si myslela, že tenhle recept ani nevyzkouším. Měla jsem od svého bratra slíbeného candáta. No, ale candát se ne a ne chytit. Až o minulém víkendu, téměř v nočních hodinách telefon: "...máme pro Tebe toho candáta, za chvíli jsme u vás.." A tak se candát konečně ocitl u nás v kuchyniUsmívající se .



A protože ryby mám moc ráda a úplně nejraději je mám v jednoduché úpravě, limetková marináda bylo to pravé na přípravu jemného candátího masa.

Na přípravu potřebujeme:
1 většího candáta
limetku
sůl
grilovací koření
rozmarýn
máslo


Candáta důkladně zbavíme šupin a naporcujeme ho na podkovy. Jendotlivé podkovy pokapeme limetkovou šťávou a osolíme.
A nyní si připravíme marinádu, kterou podkovy budeme potírat:
šťáva z 1 limetky
2 lžičky grilovacího koření
2 lžíce oleje
rozmarýn
Vše smícháme dohromady a potíráme jednotlivé podkovy.
Takto připravené podkovy vládáme do pekáčku. Na každou podkovu přiložíme plátek másla. Do pekáčku přilijeme trochu vody a dáme vše asi tak na 20 minut péct do trouby .
A máme hotovo!



Vyzkoušejte i další recepty z ryb.

A co VY a ryby? Jak je nejčastěji připravujete?

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...