Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Domácí langoše

Stránky

středa 2. ledna 2013

Domácí langoše


Langoše

Kdo by v dnešní době neznal langoše? Musím se přiznat, že jsem langoše poprvé v životě jedla v minulém století na dovolené na Senci. Tenkrát je v dřevěném stánku u jezera prodávali za celou 1,- Kčs. A mohli jsme si pro tu, pro nás neznámou dobrotu, nohy uběhat. A u stánku pokaždé stála dlouhatánská fronta. A k tomu ještě točenou malinovku do bílého plastového kelímku.... no člověk si prostě některé věci pamatuje celý životUsmívající se.




Tak a dost rozjímaní a tady je recept na langoše tak, jak je dělám já:

200 ml vlažného mléka
250 g hladké mouky
1 lžička soli
1/2 lžičky cukru
3/4 kostky droždí
Těsto za mě jako vždy udělala domácí pekárna.



Z těsta uděláme malé bochánky, které vytahujeme do tenké kruhovité placky. Já si práci ulehčuji a používám malý váleček na těsto. Pěkně s ním vyvaluji tenoučké placky.
Placky smažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Hotové potíráme česnekem utřeným se solí a kapkou oleje, kečupem a posypeme sýrem. Nebo prostě tím, co má kdo rád. Mám kolegyni, která si langoše dokonce maže marmeládou .. no každý máme jinou chuť.


2 komentáře :

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...