Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Dušená mrkev

Stránky

pondělí 7. ledna 2013

Dušená mrkev


Dnes jsem tu opět s typem na víkendový oběd. Ale dnešním typem asi mnohé nepotěším. Vím, že spousta lidí prostě dušenou mrkev nemusí. Ale to nevadí, tak inspirace alespoň proty, kteýrm dušená mrkev nevadí.
Dušená mrkev patří k mým oblíbeným jídlům. Bohužel moji jedlíci dušené mrkvi nepodlehli a tak ji do jídelníčku zařazuji pouze sporadicky. Ono připravovat dušenou mrkev pouze pro mě .. no to se mi teda moc nechce.


Ale tentokrát jsem nezaváhala a pustila se do vaření. Koupila jsem moc pěkný kousek hovězího masa na rajskou omáčku pro mé jedlíky. A nevím proč, nějak se mi v hlavě k tomu hovězímu vybavila dušená mrkev. Asociace myšlenek sice trochu podivná, ale nějak mám v hlavě prostě dušenou mrkev spojenou s hovězím masem.
No a tak jsem nebyla líná a pustila se do vařeníUsmívající se A o recept se samozřejmě podělím i s vámi.
Na přípravu dušené mrkve potřebujeme:
sáček mražené baby karotky (pokud máte možnost, tak použijte čerstvou mrkev ze zahrádky)
kousek másla
hovězí vývar
sůl a moučkový cukr
ocet


Na rozpuštěné máslo vsypeme karotku a necháme ji na másle pěkně povolit. Pokud zrovna vaříme hovězí maso, tak doporučuji zalít mrkev hovězím vývarem (pokud ne, tak postačí i voda). Mrkev pěkně ve vývaru povaříme do měkka.
Zahustíme 1 lžící mouky, dobře provaříme a dle chuti ochutíme - osolíme, přisladíme cukrem a můžeme přida i lžičku octa.

A máme hotovo. Úžasná příloha k vařenému hovězímu masu! Já můžu dušenou mrkev i samotnou!

1 komentář :

  1. A byla výborná. Já ji mohu i bez přílohy, jen samotnou s masem. Měla jsem zrovna vepřové, ale i tak byla výborná.Jen jsem místo octa použila citron.Tak zase někdy příště.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...