Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Pečené brambory

Stránky

úterý 1. ledna 2013

Pečené brambory


Pečené brambory

Brambory jsou neodmyslitelnou součástí našich jídelníčků. V obchodech se s nimi můžeme setkat po celý rok. Ale úplně nejlepší brambory jsou ty, které si vypěstujeme sami, doma, na zahrádce. Brambory vypěstované doma, se klidně mohou pyšnit přívlastkem "bio brambory" - bez chemie,pěstované s láskou a péčí. A právě tyhle krasavice z naší zahrádky jsem se rozhodla dneska použít pro rychlou večeři.
Možná dnešní recept bude někomu připadat úplně obyčejný, ale i obyčejné věci mohou výborně chutnat.





Na přípravu pečených brambor potřebujeme - brambory, sůl, olej a koření dle naší chuti.
Brambory i se slupkou nejprve pořádně vypereme a zbavíme nečistot. Brambory nakrájíme na osminky a dáme na pečící plech. Osolíme, pokapeme olejem, přidáme koření dle naší chuti (výborné je grilovací koření, kmín..no prostě, co kdo rád) a promícháme. Plech s bramborama vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi tak 25 minut na 200 st. na programu s ventilací.


A rychlou večeři máme hotovu. Ještě sklenici mléka a můžeme se s chutí pustit do jídla!
Malá poznámka nakonec- pečené brmabory můžeme použít místo smažených hranolek i jako přílohu k nejrůznějším pokrmům!

A co VY? Také si doma připravujete pečené brambory? Napište do komentářů

1 komentář :

  1. už mnoho let u nás pečeme brambory v troubě tak,že ve slupce omyjeme brambory velikosti většího vejce,každou rozkrojíme na poloviny a posypeme troškou kmínu a osolíme, brambory pečeme na roštu nebo plechu řezem nahoru při 220 st, dorůžova nafouknuté jsou hotové, k nim si naškrábu česnek se solí, naleju hrnek mléka a máslo, bramboru rozkrojím vložím do ní kousek másla a česneku zapíjím mlékem nebo kefírem a tuto baladu jíme a milujeme hlavně v zimě a na podzim, přeji dobrou chuť

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...