Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Zeleninový salát s kuřecími kousky

Stránky

středa 2. ledna 2013

Zeleninový salát s kuřecími kousky


Zeleninový salát s kuřecími kousky


Dnes jsem tu opět s čtvrtečním typem na víkendoý oběd. Zeleninový salát s kuřecími kousky je ideálním letním obědem v horkých letních dnech.


Nejprve si připravíme kuřecí kousky. Kuřecí prsa pokrájíme na plátky, osolíme a z každé strany potřeme grilovacím kořením rozmíchaným ve 2 lžících oleje. Takto připravená kuřecí prsa necháme v chladu odležet. Klidně si je můžeme připravit i den předem.
Potom stačí připravené maso jen vložit na rozpálenou pánvičku a z každé strany "na sucho" opéct. Olej není vůbec potřeba dávat, protože maso bylo v oleji naložené. Pokud se vám bude chtít vyndávat gril, potom můžete plátky i ogrilovat.


Tak a ještě nám zbývá připravit si zeleninový salát. Na přípravu salátu využijeme sezonní zeleninu, kterou máme zrovna po ruce. V našem případě to byl: hlávkový salát, mrkev, rajče, okurka, paprika. Veškerou zeleninu pokrájíme na kousky, promícháme a spojíme oblíbeným dresinkem.U nás tentokrát zvítězila tatarka.

A teď už jen opečené plátky pokrájet na kousky, nandat salát a můžeme se pustit do jídla. Jako příloha je ideální bagetka, domácí houstičky...

2 komentáře :

  1. Děkuji za recept,vyzkoušela jsem až na tu přílohu a chválím:-) byla to lehká večeře

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...