Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Pórkový krém

Stránky

pondělí 15. dubna 2013

Pórkový krém


Už dlouho jsem vám tu nepředstavila žádnou polévku. Bude to asi tím, že člověk v kuchyni stále točí dokola stejné, u jedlíků oblíbené polévky. V našem případě jsou to zejména masové vývary, krupicovo -mrkvová polévka, česnečka, gulášovka, polévka z mletého masa a nesmím zapomenout na květákovou polévku.
A koukala jsem, že jsem vám tu ještě nepředstavila pórkovou polévku, vlastně pórkový krém, který také dost často v naší kuchyni připravuji.



pórkový krém





Pórek zejména podzimní zelenina v našich obchodech se sním můžete běžně potkat  během celého roku. Takže pokud i vám zbyl v komoře kousek pórku, potom  vám doporučuji jednoduchý a rychlý pórkový krém. 
Na přípravu pórkového krému budeme potřebovat:
1 pórek
2 menší syrové nastrouhané brambory
zeleninový  vývar
1 vejce
vodu a sůl
máslo


Pórek očistíme a pokrájíme na nudličky. V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme a něj pokrájený pórek. Pórek necháme na másle podusit do té doby, až nám krásně zesklovatí. Po té vše zalijeme zeleninovým  vývarem a přidáme nastrouhané brambory. Povaříme a přidáme vajíčko rozmíchané v troše vody. Ještě chvilku povaříme.
Odendáme ze sporáku a pomocí tyčového mixeru vše rozmixujeme. pokud zrovna nemusíte krémové polévky, potom tuto fázi můžete vynechat. I tak je polévka moc dobrá.
A můžeme podávat!




Recepty na mé oblíbené polévky najdete ZDE.


A co vy pórková polévka? Také  ji jedlíků připravujete.

23 komentářů :

  1. Krémovou polévku jsem ještě nevařila. My moc polévkoví nejsme a když už vařím, tak sázím na jistotu...

    OdpovědětVymazat
  2. Fíha, táto kombinácia mi sedí...mňam.

    OdpovědětVymazat
  3. Tímto způsobem dělám brokolicovou krémovou, ta nám moc chutná. Pórkovou máme taky rádi, ale krémovou jsem z něj ještě nedělala, tak určitě zkusím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evi, brokolicová je také moc dobrá. Dříve jsem se krémovým polévkám vyhýbala, ale nějak mi postupem času přestaly vadit :)

      Vymazat
  4. Ahoj Alis, moc pozdravuju. Já dělám pórkovou polévku takovou: do kastrolku máslo, rozehřeju, přidám kostičku droždí,nechám !vzejít", rozetřený česnek, kmín. Přidám vývar z kuřecího masa, který je u nás vždycky po ruce a na kolečka pórek. Dá se zavařit i vajíčko. Všechno povařím a dobrota je hotová.
    Je sto způsobů, že jo??? Přeju krásný jarní den!!!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Krémovou pórkovou polévku jsem sice ještě nevařila,ale pórek používám v kuchyni dost často,zrovna dnes jsem snídala pórkovou pomazánku :-)Možná přijde i na tvůj typ polévky,Alis :-)určitě je výborná! Měj krásný den ! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Alis ahoooj!!!!
    Myslím si, že pórkový krém určitě vyzkoušíme. Donedávna jsem ještě netušila, jak skvěle chutná cibulová polévka, pak jsme si jí podle Verunky uvařili a teď patří k naším velmi oblíbeným. :-) Tak už se nebojím vyzkoušet i jiná jídla, zejména, když je náš taťka polívkový. :-)
    Alis víš co? Úplně ten samý ubrus máme také. :-)

    Měj se krásně Alis a ahooooooj!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šári,moc Tě zdravím. Cibulačku jsem také dlouho neznala a také až díky blogu poznala. Úplně jsi mě připomněla, že ji tu nemám!
      Šári, ten ubrus, ten jsem dostala od mé babičky "do výbavy" a hodně často ho dávám, protože ty kytičky jsou takové hodně nadčasové !

      Vymazat
  7. Ahoj Alis,
    opäť ďakujem za recept, ešte som takúto polievku neskúšala, ale prečo nie, vyzerá skvele!

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Ali!
    Polévky moc nedělám, a krémové už vůbec ne, ale zrovna tahle mě láká. Pórek mám ráda a recept vypadá dobře.
    Zdravím tě a přeji pohodové dny. :-) Hanka

    OdpovědětVymazat
  9. Pórkovou polévku dělám jinak. Tvoji vyzkouší, vypadá zajímavě.

    OdpovědětVymazat
  10. Tohle vypadá hodně lákavě, určitě to vyzkouším. Možná už i dnes si to udělám k večeři :)

    OdpovědětVymazat
  11. Krémové polévky jsou výborné, pórková obzvlášť. Dělám je ráda hlavně když na obědě kvůli návštěvě záleží. Je efektní a jednoduchá. žampionová, česneková, ze směsi zeleniny, celerová....

    OdpovědětVymazat
  12. Milá Alis, vidím, že kolik lidí, tolik receptů :). Byla jsem zvědavá, jak připravuješ pórkový krém Ty - a zase jsem se dozvěděla něco nového. Já krémové polévky můžu hodně, vlastně jsem je začala vařit na přání mých dětí. Nedávno jsem takhle dělala i brokolicový krém..a ujal se..:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...