Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Narozeninová soutěž

Stránky

pátek 28. června 2013

Narozeninová soutěž



Jak jsem vám včera slíbila, tak dnes začíná " Jedlíkova letní narozeninovou soutěž". 
Myslím, že narozeniny  a léto jsou ideální  z příležitostí si jen tak "po jedlíkovsku" zasoutěžit! 








A v čem, že to dnes budeme "soutěžit"? Protože  má Jedlík narozeniny v létě, tak k létu patří posezení na čerstvém vzduchu a grilování.... 

Takže hlavním tématem soutěže bude letní grilování

     1. Do soutěže se mohou přihlásit všichni  návštěvníci jedlíkových stránek nebo  návštěvníci FB stránek!

  2. Do soutěže budou zařazeni všichni, kteří v komentáři pod tímto článkem zanechají 
recept na oblíbený  grilovaný pokrm... 

3. Své recepty můžete do komentáře vkládat až do 3.7.2013 do 15,00 hod!!! 

4. Ze zapsaných receptů budou nezávislou jedlíkovskou porotou vylosováni.... výherci na které čeká  velmi příjemná odměna ........související s kořenářským okénkem....
  a mým oblíbeným Rojikovým kořením.
Výherci tak budou moc Rojíkovo koření vyzkoušet přímo při letním grilování.




Ceny do soutěže věnovalo Rojikovo koření!







12 komentářů :

  1. Ahoj Alis! Přeji tvé soutěži zdar!
    Žádný recept vkládat nebudu, protože u nás griluje muž a nyní syn. Já se zúčastňuji jen jako strávník. Neznám žádnou specialitu.

    OdpovědětVymazat
  2. Alis ahoj! :-)
    Tak já se jdu zapojit do letní soutěže (neb soutěže mám tuze ráda). :-)
    U nás doma jednoznačně vedou grilovaná křídla (kuřecí)! To je veliká dobrůtka a když jsou u nás i neteře, tak se o ně skoro pereme! :-DDD

    Takže, napřed si uděláme marinádu z oleje, medu, koření (to co kdo rád), my hodně používáme adžiku, grilovací koření, někdy i karri - to kvůli bráškovi, neb on ho tuze rád, pepř a sůl. Rozpálíme si gril, křidélka marinádou potíráme z obou stran - není na škodu je potírat i v době, kdy si hoví na grilu! :-)
    A když je hotovo, tak pak s chutí do toho!!! :-)
    Jako přílohu ke křidélkům si dost často děláme saláty a to buď šopák a nebo salát z červené řepy, červeného zelí, šunkového salámu (musí být v celku a pak nakrájený na drobnější kostičky), majolky, bílého jogurtu (majolku už skoro vynecháváme a dáváme jen ten jogurt, v létě je to znamenité osvěžení), pak samozřejmě sůl a je hotovo! A ke grilovanému masíčku je to úžasné!!!! Jo a zelí musí být pochopitelně nakrájené nadrobno! ;-)

    Alis přeji krásný den! Ahoooooooooooooooooj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Alis,tak se taky do soutěže zapojím :-) i když maso,ať je jakékoliv, hlídá u krbu už manžel,ale já vše připravuji a to je taky důležité,že jo :-))
    Úplně nejlepší jsou pstruzi! Ale čerstvě vykuchaní,žádné mražené zboží! Jen osolit,pokapat citronovou šťávou,dovnitř vložit kousek bylinky-rozmarýn,tymián-prostě kdo má co rád a ještě kousek másla.Zabalím do alobalu a pak už je to na manželovi:-))
    Moc dobré jsou kuřecí steaky-vykoštěná stehna.Udělám marinádu z oleje a koření-BABY GRIL-je bez glutamanu sodného,očištěné maso v marinádě promíchám a naskládám do misky.Nechám odležet půl dne a může se grilovat.
    Další naše oblíbená dobrota je grilovaný hermelín.Ten jen rozkrojit trošku vydlábnout prostředek,ten pak smíchat buď-s bylinkami,nebo česnekem,nebo i ořechy,okořenit,chilli papričky...zase co kdo má rád.Dáme zpět do hermelínu,ten přimáčkneme,dáme do alobalu a necháme taky pár hodin naležet.Je to mňamka:-)
    Zeleninu máme ke všemu rádi čerstvou i když zeleninový salátek je taky výborný.
    Tak krásné letní dny,třeba při grilování ! :-) :-) :-)Alena

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě jsem chtěla napsat jeden typ!
    Nedávno jsme byli na narozeninách a oslavenec griloval vepřovou krkovici a měl ji naloženou jen v oleji,osolenou a opepřenou a byla výýýborná! ! !

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Ali, chtěla bych se taky zapojit do soutěže , protože jsem ještě nesoutěžila!!!!!!!!!!!!Často v létě grilujeme jakékoliv maso i ryby!!!!!!Vždycky jsme si dělali marinády doma , ale teď jsme objevili marinády od firmy PROGAST s.r.o. a jsou výborné , jsou bez glutamatu i pro děti!!!!!!!!!!! Nejlepší je pivní a bylinková , ale i ty ostatní jsou moc bezvadné!!!!!! Vezmeš jakékoliv masíčko , třeba krkovičku , nebo kuřecí řízky a nebo kuřecí křidýlka a namočíš do marinády na 2až 3 hod. a můžeš grilovat, a potom si už jenom pochutnáváš, taky k tomu grilujeme zeleninu a potíráme tou marinádou a je to taky skvělé!!!!!!!!Ali , přejí ti krásný víkend a hodně sluníčka a pohodičku!!!!!!!!!! :) :) :) Alena

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Alis, ráda si tady přečtu tipy na grilování, ale já - bohužel nemám gril ani zahradu, tak nic. Ale přeji všem hodně úspěchů a Tobě šťastnou ruku při losování.
    PS: Ne, že bych neměla grilované dobrůtky ráda, to mám až moc, ale syn moc často negriluje a jinam nechodím. Ale takové grilované kuřátko s patřičným kořením - to je mňamka!

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Alis, nejdřív Ti chci popřát hodně úspěchů při blogování a k narozeninám. Grilujeme jen občas a nejvíce u nás chutná krkovička naložená ve směsi z oleje, česneku a grilovacího koření. Také grilujeme zeleninu - v alobalu, papriky, cuketa, jemně posypané solí a je to dobrůtka. S podravem Evka

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Alis,tak jsem se konečně odhodlala a přihlásila se. My nejčastějc grilujem kuřecí prsa, která nakládáme do marinády připraveně z kremžské hořčice, lžíce oleje a přidáváme lžičku koření na kuře. Je to rychlý a dobrý. No a k tomu uděláme grilovanou topinku. Alis, měj se moc hezky! Jitka

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Alis, u nás se moc negriluje, spíše pečeme rybičky, takže žádným světoborným receptem nemůžu přispět. Ale určitě si nějakou inspiraci od soutěžících odnesu.

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Alis, my grilujem rádi a ještě raději naši dědečkové. Milujem žebírka v koření Rojíkovo medová žebra. Ale máme rádi i naložené masíčko jen tak v bylinkách, které nám rostou na zahradě. Samozřejmě česnek od Rojíků, olej, hořčice a špetka sojovky. Bylinky dle chuti, třeba libeček, pažitka, rozmarý atd. A k tomu (mazání), kys. smetana, česnek, lžíce majolky a špetka soli. Krásný den Lucie

    OdpovědětVymazat
  11. Také já se zapojím a přidám tip na grilovanou štiku v marinádě.
    Suroviny:
    Porcovaná štika, marináda = 1/4l červeného vína,1 lžička soli, 12 lžíce olivového oleje, 1 plechovka sterilovaných loupaných rajčat, 2 lžíce sojové omáčky, 1 cibule, 1 lžička červené sladké papriky, 1 lžíce škrobové moučky, chilli dle chuti.
    Postup
    Všechny ingredience na marinádu rozmixujeme. Do marinády naložíme přes noc naporcovanou štiku. Poté naloženou rybu grilujeme a necháme se unášet touto úžasnou chutí.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, co nám teda ale strašně chutná je: olivový olej(máme přímo dovezený a vyrobený v Chorvatsku) smíchaný s namačkaným česnekem a nejlépe čerstvý tymiánem, trošku soli, jen tímto potíráme většinou kolečka cukety nebo žlutou papriku. Já jako velký milovník masa, klidně oželím maso a dám si jen takto připravenou zeleninu.

    Martina :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...