Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Co dobrého na Silvestra?

Stránky

sobota 28. prosince 2013

Co dobrého na Silvestra?


Pěkně nám to utíká a vánoční svátky  jsou pomalu za námi a brzy nás čeká Silvestr a s ním i oslava příchodu nového roku.  Na Silvestra si určitě mnozí z vás nachystají nejrůznější dobrůtky.....A tak i já jsem pro vás trochu zapátrala v archivu a vybrala pro několik typů na silvestrovské pohoštění....
Klasikou silvestrovského stolu jsou určitě i u vás chlebíčky.....jak na obložené chlebíčky...najdete ZDE



                          domácí obložené chlebíčky











A když už jsme u těch chlebíčků, tak tu mám pár receptů na chlebíčkové saláty....recept na domácí vlašský salát najdete ZDE. Můj oblíbený domácí pochoutkový salát najdete ZDE.




Další silvestrovskou klasikou jsou domácí utopenci. Připravit si je můžete dopředu, takže na Silvestra   už jen stačí konzumovat..recept na domácí utopence najdete ZDE




Další dobrotou, kterou můžete své jedlíky potěšit je plněný Hermelín. recept na plněný Hermelín najdete ZDE



Mnohé masojedlíky určitě potěšíte také pečeným vepřovým kolenem..recept na pečené vepřové koleno najdete ZDE




A další dobrotou je šunkový aspik...recept najdete ZDE

domácí aspil


A takový pórkový chlebíček, ten by také  mohl chutnat. Recept najdete ZDE



A když už jsem u toho slaného pečení, tak určitě doporučuji muffiny s olivami a anglickou slaninou. Recept najdete ZDE




A masovou bábovkou také nic nezkazíte. Recept na bábovku s mletým masem najdete ZDE



A nesmím zapomenout ani na nejrůznější pomazánky...mrkvovou, s nivou, s uzeným lososem...prostě pomazánek není nikdy dost! Recepty na domácí pomazánky najdete ZDE




Tak a to je závěr mé inspirace na silvestrovské vaření. A co VY? Co budete chystat na Silvestra VY?









22 komentářů :

  1. Hezkou sobotu Alis,
    teda to je dobrůtek určitě některou vyzkouším :-))
    Martina

    OdpovědětVymazat
  2. Téédy, to je tipů..škoda, že mí autisté nic z toho nejedí a pro jednoho mě to nebaví dělat... Ale pórkový chlebíček si opíšu, děkuju.

    OdpovědětVymazat
  3. Jedna laskomina lepší jak druhá. Ale kdo by to všechno zdolal? :-D

    OdpovědětVymazat
  4. To jsou teda dobroty! Normálně se mi sbíhají sliny. Na ten plněný hermelín se už dlouho chystám, ale vždycky mi ho "někdo" zbaští přímo z lednice, než se dostanu k plnění.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Ali, to je dobrutek, skoda ze na Silvestra delam! Jinak bych ho castecne stravila v kuchyni..Na chlebicky se tesim pokazde, kdyz jedu do Prahy - holky uz vedi, cim me maji "uctìt":-)) Tady se tyhle klasicke nedelaji, spis neco jako jednohubky nebo sendvice. Salatek taky miluju,ale neni tu koren petrzele ani celeru. Tak zas az pristi rok v Praze (doufam)! Moc zdravim vsechny v Jedlikove!!

    OdpovědětVymazat
  6. Ty mi tedy děláš chutě! Slané já raději než sladké. Dobře, že jsi mi připomněla ty muffiny. Už jsem je u tebe viděla a zapomněla na ně. Tak snad teď.
    Ještě k těm chlebíčkům. Myslím, že B. Hrzánová někde vyprávěla, že má ráda chlebíčky "napozítra". To jsou takové, co se nedojedly, v ledničce trochu oschly.....a ona je ráda snídá. Jsem na tom stejně :)
    Chlebíčky prý jsou český "vynález."

    OdpovědětVymazat
  7. To je ale dobrůtek. Od tebe, Alis bych si dala asi všechno. My to doma taky nepřeháníme, víc toho nesmíme než jindy, tak peču pizza šnečky a dělám klasické chlebíčky a jednohubky. Letos na doporučení dcery udělám ještě novou pomazánku z tresčích jater. Prý vnoučatům moc chutná a je jednoduchá.: Tresčí játra, trochu másla, tavený sýr, na drobno pokrájená cibulka a vařené nakrájené vejce. Uvidím. Krásný zbytek roku a ještě hezčí ten nový rok přeji.

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Alenko, máš tady hodně dobrůtek, ale už musím jíst jen poskrovnu, dost jsem přibrala!!!!!!!! Ali, přejí Ti krásný a ůspěšný Nový rok , hodně zdraví, štěstí , lásky a a´t se ti jenom daří a máš jen úsměv na tváří!!!!!!Děkuji za Tvé přátelství, doufám že to bude i nadále takové jako doposud!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Alis,krásně jsi nám vše připomněla a naservírovala :-) Myslím,že všechno by stálo za vyzkoušení :-) Já sama se těším na chlebíčky,dlouho jsem nedělala,tak to si pochutnám,ale kolik toho můžeš sníst...takže všechny tvé nevyzkoušené nabídky budu zkoušet postupně během roku :-) Hodně mě zaujal ten pórkový chlebíček.Přeji ti veselého Silvestra a v roce 2014 jen vše nejlepší,hodně zdraví a štěstí,taky radost a pohodu :-) Alena

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Alis, Tvoje recepty nemají chybu, vždycky si u Tebe vyberu. Jsou chutné a hlavně jednoduché. Ráda se dívám, cože nám to naše Alis připravila.
    Alis, přeju Ti do nového roku hlavně náruč zdarvíčka, spokojenost a chuť nám stále připravovat dobrůtky! Šťasný nový rok!

    OdpovědětVymazat
  11. Pohodový, radostný a hlavně ve zdraví prožitý rok 2014. :-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...