Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Nejnepotřebnější věc v kuchyni

Stránky

sobota 11. ledna 2014

Nejnepotřebnější věc v kuchyni


K napsání tohoto článku mě přiměl  článek uveřejněný v jednom z lednových  magazínů Ona dnes. Psalo se v něm o všemožných nepotřebných věcech, kterými se lidé obklopují a kterými zaplňují své domácnosti.  
A tak mě napadlo se trochu zamyslet, čím bych do pomyslného žebříčku nepotřebných věcí přispěla já. A protože na svém blogu píšu hlavně o vaření, tak jsem se zaměřila na kuchyň...







Nepodléhám tlaku reklamy a nezaplňuji svoji domácnost "potřebnými" spotřebiči typu ... přístroje na výrobu popcornu, soupravy na přípravu hot dogů či cukrové vaty...Za prvé mi to přijde jako zbytečně vyhozené peníze a za druhé  nevím, kde bych to všechno mohla skladovat. A tak si ve své kuchyni vystačím z několika multifunkčními spotřebiči....ale o těch zase někdy jindy.
Když   jsem tedy pátrala po tom, která z věcí je u mě v kuchyni tou nejnepotřebnější, bez které se dokážu hravě obejít, tak jsem dospěla k jedné jediné věci a tou je elektrický nůž!



Dostala jsem ho kdysi dávno jako dárek při koupi jiného elektrického spotřebiče. Prodejce se asi chtěl zbavit neprodejného zboží a tak v rámci prodejní akce dával tyto nože. Musím přiznat, že jsem tento nůž  nikdy nepoužila. Vůbec mě nenapadá, jak bych ho mohla v kuchyni využít. Na krájení mám své "oblíbené" ruční nože. Představa, že tímto monstrem budu krájet maso na řízky, chleba či veku na chlebíčky, no nevím, asi to není to pravé ořechově.  A tak si dovoluji tento nůž vyhlásit  nejnepotřebnější věcí v mé kuchyni!!!!!
Pokud  podobný nůž v kuchyni aktivně využíváte, tak budu ráda za inspiraci :)


A co VY? Kterou nejnepotřebnější věc máte ve své kuchyni VY?





29 komentářů :

  1. Hm tak tenhle nůž bych si taky nikdy nekoupila, a vzhledem k tomu že má kuchyň je miniaturní přestože bydlím v domě žádné nepotřebné věci v ní být nemůžou, snad fritovací hrnec ve kterém jsem snad pět let nic nedělala asi bude nejvyšší čas se s ním rozloučit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jé to jsem se pobavila .-)) i já jsem nějaký ten rok majitelkou této nepotřebné věci - elektrického nože ..Taky jsem ho dostala jako dárek k nějaké koupi a použila ho jen jednou... dala jsem mu prostě šanci hned jak jsem se stala jeho šťastnou majitelkou, kterou bohužel nevyužil .. a tak mi tu léta leží a já tuhle přemýšlela co s ním, je mi ho líto vyhodit, ale nedokážu si představit , kdo by při krájení něco takového používal a komu bych s tím mohla udělat radost.... hezký víkend Dita

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Ali, tak tento nůž má snad skoro každý doma, já ho dostala právě k fritovacímu hrnci a nikdy jsem ho nepoužila a tem fri´ták asi tak 10 krát a to je všechno, !!!!!!Tak že mám taky dvě nepotřebné věci doma , ale ještě jsem si na jednu vzpomněla a tou je překapávač na kávu, tak ten taky jsem potřebovala snad jen 5 krát a více ne!!!!!!!Tak že Ali asi každý doma skladujeme něco nepotřebného!!!!!!!!! Ale znáš český národ, budeme to doma skladovat ať to překáží nebo ne!!!!!!!!!Ali , přejí Ti krásný a ničím nerušený víkend...Alena!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Taketo cudo sme dostali ako svadobny dar kedysi davno...nikdy to poriadne nefungovalo, chleba to skor rozmrvilo ako nakrajalo , zmrazene maso nekrajalo len zuzvalo ....takze si to odstalo cca 3-4 roky v kredenci a slo hajde do kosa ...a mala som to urobit skor ..teraz kupujem len to co ozaj potrebujem nepodlieham reklamam skor pozeram na vyuzitie a prkaticnost ....vopred upozornujem rodinu a znamych ze ak chcu kupit aby sa spytali.... kavovar som vyuzivala pravidelne az kym sa nerozbila nadoba ktora je dnes drahsia ako cely kavovar :)) firtu vyuzivam naplno dokonca aj domacu pekaren si neviem vynachvalit ..... premyslam ale nic zbytocne nemam .... Ali krasny blog, super receptik ...nech sa dari ...
    Mirka

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Ali, také vlastním tento nůž. My jsme ho, stejně jako Mirka. dostali jako svatební dar. ;-) Válí se nám roky na půdě, je mi líto ho vyhodit, co kdyby se hodil... Další zbytečnou věcí v mé kuchyni je vaflovač. Kdysi dětem zachutnaly vafle z Penny. Tak jsem se rozhodla, že je radši budu dělat doma, alespoň vím, co do nich dávám. Jenže ty moje tak nechutnaly. Jestli máte někdo zaručený recept, tak sem s ním. ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tento nůž nemám a ani bych si ho nekoupila. protože stejně jako ty mám své oblíbené nože - ruční. A nejméně potřebná věc v kuchyni??? Musím se zamyslet... Asi malý ponorný mixer. Vše raději rozkvedlám vařečkou, než bych ho zprovozńovala a posléze umývala.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Alis!
    Tak přemýšlím,co nepotřebného v kuchyni mám,ale já jsem vyhazovací a nejspíš jsem se se vším,co nepotřebuju a nepoužívám už rozloučila.Dlouho jsem v kuchyňské lince měla elektrický mlýnek na kafe,který jsem nepoužívala,ale už tam není

    OdpovědětVymazat
  8. Já si představuji, že se tímto nožem krájí roastbeaf nebo gyros z toho velikého grilujícího se válce Ty to doma neděláš? ;)
    Já má jednu nepotřebnou věc, o které jsem si ale myslela, jak moc by mi ulehčila život a tak mi ji manžel koupil DOkonce 2x, protože to bylo výhodně - ještě pro dceru. Dnes mi to přináší jen lítost, že s ním nepracuji, když on mi tak přeochotně splnil přání.....Ruční nůž je ruční nůž :)

    OdpovědětVymazat
  9. Alis ahoj! :-)
    Tak já si také neumím představit k čemu používat tento nůž. :-)

    Také máme doma věc kterou nepoužíváme a ani nevíme k čemu je dobrý! Dostala jsem ho tenkrát od mámy mé švagrové, ale nikdy jsme ho nepoužili. :-)

    Alis měj se krásně a ahooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Alis, dobrý článek! Jsem zastánce minimalismu v kuchyni.Nikdy jsem doma tento nůž neměla. Friťák měla, po čase odešel a nový jsem nekoupila. Překapávač taky nevlastním. U mne asi není žádný nepotřebný přístroj, ale mám nadmíru různých obyčejných hrnců a hrnečků na pití, každý jiný. Plánovala jsem, že dám třeba na začátek bydlení klukům do domácnosti, ale nevím. dnes je jiná doba. Taky mi vše zabírá místo. kuchyň není nafukovací.

    OdpovědětVymazat
  11. Ten nůž jsem si koupila, protože mi ho vychválila kamarádka,která všechno musela mít. Dávno jsem se ho zbavila, friťáku taky. Tolik nesmažím a nechávat tam tak dlouho olej? Nejvíc používám šlehač a ponorný mixer a taky jsem po delším čase vytáhla el. mlýnek na kafe vařím si kávu z čerstvě umletého...

    OdpovědětVymazat
  12. Elektrický nůž nemám a taky bych nevěděla, co s ním. Jako nepotřebných věcí jsem se už zbavila friťáku, a mlýnku na kávu. Jinak to, co mám, tak aspoň někdy potřebuji. Ale je pravda, že kdybych si vždy chtěla koupit to, co se mi líbí nebo zalíbí, neměla bych to kam dávat.

    OdpovědětVymazat
  13. Tenhle nůž mám doma taky, ale na rozdíl od ostatních jsem ho dostala od našich mladých a občas ho používám, když mě bolí klouby a nezvládnu maso krájet normálním nožem. Spousty nepotřebných věcí jsem se zbavila, třeba friťáku, kávovaru, kráječe na chleba, ... v podkroví mám jen malinkou kuchyňku, tak musím šetřit místem.
    Zdravím a přeji prima dny! Hanka

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Alis, pro mě je nejnepotřebnější věc v kuchyni kávovar na ty kapsle... Donesl ho Ježíšek protože si ho muž přál ( a sám si ho naježil) ale já bch ho nejraději vyhodila. Zabírá to místo, kafe z něj nepiju, jen muž, teď po vánocích cca 2x týdně...
    Takový nůž jako ty tedy nemám. A kdyby ses zeptala, kterého kuchyňského pomocníka si nejvíce vážíme, tak bych odpověděla že myčky na nádobí. Je to můj miláček

    OdpovědětVymazat
  15. Já si myslím,že je to i tom,jak si zvykneš s takovými pomocníky pracovat.Když se to strčí do kredence,tak se mnohé nepoužije třeba vůbec.Mám teď na mysli třeba mou formu od Taperwere(nevím,jak se to přesně píše :-)) Domluvily jsme se s kámoškama,že si koupíme každá něco jiného a tak uvidíme,jak tito "pomocníci" budou sloužit.Formu jsem ještě nepoužila.Hrozně jsem chtěla kdysi friťák,ale brzy jsem ho funkční vyhodila a mám ještě jednu věc,která je mi k ničemu a to jogurtovač.Ale mám taky hodně oblíbených pomocníků :-)robot,toustovač...

    OdpovědětVymazat
  16. Náhodou jsem ho dostala a nevidím na něm nic špatného. Například ho využívám na vařené maso... takové krásné plátky svíčkové nožem nenakrájím, obyč. nožem to maso spíš rozsekám dále kusy uzeného krásné stejnoměrné plátky,a nemluvím o mraženém třeba špenát s ním přepůlím raz dva nebo když mám zmrzlou nastrouhanou zeleninu.na polévku a nepotřebuji jí tolik opět sáhnu po elnoži a řežůůů :-DDDD za mne ano používám

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...