Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Masové plátky s gratinovanými bramborami

Stránky

čtvrtek 27. února 2014

Masové plátky s gratinovanými bramborami


Dnešní recept určitě  většina z vás zná. U nás tohle jídlo patří mezi hodně oblíbené. Brambory dělávám dost často i bez masa, jen tak se smetanou. A vůbec nejlepší na tomhle vaření je, že když se všechno naskládá do pekáčku, zapne  trouba, tak pak má člověk  pěkně volno.... 







Na dnešní vaření budeme potřebovat: brambory, mrkev, smetanu, sůl, pepř a maso dle chuti a počtu strávníků ( v mém případě to byly plátky vepřové kotlety)


Brambory a mrkev očistíme a pokrájíme na plátky


Masové plátky osolíme, opepříme a z každé strany opečeme na pánvi na trošce oleje. Opečené maso vložíme do pekáčku, přilijeme i výpek z pánve...a na maso pokládáme brambory a mezi to trošku mrkve...dokud nemáme vše pěkně přikryté..osolíme, přidáme kapku pepře a pokládáme druhou vrstvu...pěkně brambory a mrkev ...(opět osolit, opepřit).


A na závěr vše zalijeme kelímkem smetany... vložíme do vyhřáté trouby pečeme na 180 st asi tak 1,5 hodiny. Brambory spolu s mrkví nasáknou smetanou, která se pečením zahustí...a vytvoří úžasnou dobrotu :)




Výsledek  sice  není moc fotogenický, ale to na chuti neubírá!



A co VY, také zapékáte brambory se smetanou?



7 komentářů :

  1. Jo, i když říkáš, že to není fotogenické, určitě to chutná výborně! Brambory se smetanou dělávám opravdu minimálně, abychom prošli dveřmi, ale dobré to je, vůbec smetana i v kombinaci s masem je super!

    OdpovědětVymazat
  2. Vis ze jsem takhle zapekane brambory nikdy nedelala? A zrovna dneska jsme meli veprove kotlety! Tak si zaznamenavam a mam typ na priste...Moc zdravim :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Taky máme rádi, jen mrkev nedávám:-))

    OdpovědětVymazat
  4. My to děláme.Už jako malá doma u rodičů jsem to milovala. My to tedy děláme pod přikryté hodinky, pak slijeme vodu a pak dáme smetanu a pečeme další půlhodinu. Manžel má strach, aby to pak nebylo pro děti moc suché.Chci se proto zeptat, když to pečeš odkryté, není to pak vysušené?Díky, že jsi to zrovna dělala a můžu se zeptat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Anni, díky za návštěvu. Já to peču celou dobu odkryté na kombinovaném pečení s horkovzduchem. Suché to opravdu není, spíš jak se to nasákne tou smetanou, tak je to vláčné,.


      Vymazat
  5. U nás se léta podobné jídlo dělá (receptík jsem dnes dala na blog), ale tato odměna ho ještě víc vyladila - Díky, Alis :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...