Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Grilovaná kuřecí prsa v bylinkové marinádě

Stránky

pátek 16. května 2014

Grilovaná kuřecí prsa v bylinkové marinádě


Dnes jsem pro vás nachystala recept na  malé víkendové grilování.  Pro dnešní recept jsem vybrala kuřecí prsa  naložená v bylinkové marinádě. Bylinek je teď na zahrádce dostatek a tak by bylo škoda je nevyužít.A pokud nám počasí nedovolí rozehřát venkovní grily, potom naložené maso můžeme klidně ogrilovat i  doma na grilovací pánvičce. 





Na grilovaná kuřecí prsa v bylinkové marinádě budeme potřebovat:

kuřecí prsa (množství dle počtu jedlíků)
bylinky ze zahrádky - v mém podání petrželka, tymián a končeně přišla na řadu  moje nová  kari bylinka
lžíce citronové šťávy
olej a sůl




Kuřecí prsa rozkrojíme na plátky, jemně osolíme a potřeme marinádou, kterou si připravíme z pokrájených bylinek smíchaných s citronovou šťávou a olejem. 



Maso potřeme marinádou a necháme v lednici odpočinout. Doporučuji maso do marinády naložit klidně i den předem, aby se chuť bylinek pěkně rozvinula.

A takto naložené maso ogrilujeme......


A protože počasí venkovnímu grilování u nás příliš nepřálo, tak jsem maso ogrilovala pěkně doma, na grilovací pánvičce za pomoci mého nového pomocníka....




a tím mým novým pomocníkem je grilovací pinzeta. Hodně dlouho jsem po ní pokukovala. Grilovací pinzetu jsem objevila na stránkách obchodu s kuchyňským vybavením  vsenavareni.cz. Kromě grilovací pinzety jsem tam objevila i spoustu dalších užitečných věcí  do kuchyně a další zajímavé kuchyňské potřeby.



 A jsem  ráda, že jsem mohla pinzetu hned vyzkoušet..... a jsem s ní spokojená.  Měla jsem obavu z toho, jak se bude s pinzetou manipulovat, jak se bude držet v ruce....ale obavy byly zcela zbytečné....manipulace s grilovací pinzetou je opravdu velmi jednoduchá, plátky masa se  s ní velmi dobře nabírají a otáčejí. Na rozdíl od klasického otáčení masa vidličkou, maso nepropíchneme a nevytéká tak z něj zbytečně šťáva.....




Moje další obava byla v tom, zda maso nebude z pinzety vypadávat.... opět zbytečná obava, na konci pinzety jsou drobné vroubky (pokusila jsem se je vyfotit) a díky nim se s plátky masa dobře manipuluje.....




  Tak a dnešní grilování je u konce. Jako přílohu ke grilovanému masu můžete použít  opečený chleba, zeleninový salát.. prostě, co kdo rád....




Grilovací pinzetu, další kuchyňské vybavení a také spoustu dalších zajímavých věcí do kuchyně najdete na stránkách obchodu   vsenavareni.cz.



A co VY a pomocníci při grilování?

16 komentářů :

  1. Krásný článek, už se moc na grilování těším! .... zajímavé o grilovací pinzetě sluším prvně....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za návštěvu. Grilovací pinzeta je super pomocník!

      Vymazat
  2. Alenko,to je neco pro me - bylinky -tady se teoreticky jine koreni ani nepouziva. Pinzetu mam taky, presne takovou, manipuluje se s ni vyborne a je dostatecne dlouha aby se clovek nespalil. Ja ji pouzivam i pri vyrobe vanocniho cukrovi - kvuli tomu jsem si ji koupila - kdyz namacim neco v cokolade...uz se tolik neupatlam :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Růženko,moc Tě zdravím. Vidíš, vůbec mě nenapadlo, že by se pinzeta dala použít i na cukroví, díky za typ!!!!

      Vymazat
  3. Grilované cokoliv mám moc ráda, ale bohužel, negriluji, nemám kde a na čem, ale mohu to udělat na pánvičce. Zaujala mne ta grilovací pinzeta. Taky jsem nevěděla, že existuje. Určitě dobrý pomocník i na to máčení cukroví v čokoládě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ježurko, nic si z toho nedělej. Maso se dá opéct i na pánvi... a myslím si, že o tomhle deštivém víkendu to dopadne stejně i u nás!!!

      Vymazat
  4. Bylinkové marinády já ráda, děláš mi chutě:-))

    OdpovědětVymazat
  5. Alis ahoj! :-)
    Pane jo! Ty jsi mi udělala chutě! Hned bych se do kuřátka zakousla! :-). Mňam! :-)
    Já mam moc ráda grilovaná žebírka, to je velikánská bašta. :-)
    Alis přeji krásný den! :-). Ahoooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Také už se těšíme na letní grilování. Bylinky ze zahrádky dodají masu správnou chuť. Děláš mi chutě, příští týden už bude hezky a bude grilovačka. :-)) ☼

    OdpovědětVymazat
  7. Alis, moc tě zdravím. Jo grilovačka .... no snad už nám počasí dovolí :)
    Krásný den ... Věra

    OdpovědětVymazat
  8. Zajímavé recepty. Určitě je hned vyzkouším, až budeme mít gril. Měli jsme dřív takový malý na dřevěné uhlí, ale už se rozpadl, tak teď s manželem řešíme, jaký vybrat. Na jakém se vám griluje nejlépe? Mně by se líbil elektrický z https://www.avenberg.cz/k93-grilovani , ale manžel říká, že to není to pravé grilování, tak nevím, jaký vybrat.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...