Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Zeleninové rizoto

Stránky

úterý 13. května 2014

Zeleninové rizoto


Dnes pro vás mám nachystaný recept na jarní zeleninové rizoto. Rizoto mám moc ráda a dělám ho poměrně často. Nemám ráda takové to vysušené rizoto, které znám z jídelny, ale naše rizoto musí být pěkně krémové. 






Na krémové zeleninové rizoto potřebujeme:


kousek másla a olivový olej
menší cibulku pokrájenou na kostičky
320 g rýže vhodné na rizoto 
750 ml zeleninového vývaru
mističku zeleniny (můžeme použít čerstvou nebo klidně i mraženou zeleninovou směs. Zeleninu nejprve uvaříme do změknutí. Vývar nevyléváme, použijeme ho na podlití rýže.
bylinky a parmezán




 V hrnci rozpustíme máslo a olivový olej, přidáme pokrájenou cibulku, kterou necháme zpěnit....



Přisypeme rýži, promícháme a přilijeme naběračku horkého zeleninového vývaru. Za občasného míchání hlídáme, až se vývar vyvaří. .... a pokračujeme v podlévání rýže dál....podléváme a promícháváme...tak dlouho dokud rýže není měkká...




Až je rýže dostatečně vařená, odstavíme hrnec ze sporáku, přidáme kousek másla a přisypeme uvařenou zeleninu. Mě zbyla ještě kuřecí grilovaná prsa, tak jsme je pokrájela na kousky a do rizota přidala. 


Vše promícháme a posypeme parmezánem a nasekanou petrželkou. 



  a máme hotovo......




A vyzkoušet můžete i krémové rizoto s houbami. Recept na houbové rizoto najdete ZDE




A co VY a rizoto? S čím ho děláte nejčastěji?






9 komentářů :

  1. Ahoj Ali, vidim,ze mame stejne chute! Ja delam rizoto dost casto, mame ho moc radi. Delas ho uplne bezvadne po italsku :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Tak takhle to mame radi i my,kdyz jsem to cetla a nez jsem dosla do konce tak jsem si rikala doufam ze tam nakonec bude parmesan syr a taky ze je .JAM JAM.

    OdpovědětVymazat
  3. Zeleninové rizoto dělávám hodně často, mám ho ráda posypané strouhanou Nivou a přidávám si do něj ještě hrozinky. Někdy místo rýže použiji kuskus, taky je to moc dobré.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Alis! Rizoto jsme měli v pondělí, dělám podušené kuřecí maso na cibulce, pak tam vždy přidávám zeleninu, mraženou, většinou hrášek a mrkev, dcera ještě kukuřici. Pak to smíchám, taky to nemám ráda suché a nahoru posypu strouhaným sýrem. Je to mňamka a docela zdravá, ne?

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...