Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Ledový salát s tuňákem a okurkou

Stránky

pondělí 15. září 2014

Ledový salát s tuňákem a okurkou



Dnes jsem si pro vás nachystala recept  na rychlý salát.  Jeho příprava nezabere příliš času a salát si můžete dát klidně ke svačině či večeři.  A tak než se s námi léto definitivně rozloučí, pochutnáme si na tomto rychlém salátu .......





A co budeme na salát potřebovat....


1 ledový salát
1/2 okurky
2  konzervy tuňáka ve vlastní  šťávě ( já jsem použila tuňáka od značky Calvo)
2 lžíce olivového oleje
1 lžici octa
1 lžíci cukru
sůl, pepř



Salát omyjeme a natrháme na menší kousky a vložíme do vyšší mísy. Okurku nastrouháme na jemné plátky a lehce z ní vymačkáme vodu. Přidáme do mísy k salátu.


Na salát a okurku nalijeme dresink připravený z
2 lžíce olivového oleje
1 lžice octa
1 lžíce cukru
dle chuti osolíme a opepříme. 


Dobře promícháme a přidáme konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě. Jak už jsem vám tu psala, tak se v obchodech dají koupit různé konzervy tuňáka a samozřejmě i různá kvalita.  Já jsem si v kuchyni oblíbila tuňáka Calvo. Jsem spokojená jak s kvalitou, tak i s rozmanitostí chutí, které značka Calvo nabízí.



Ale zpět k salátu. Tuňáka přidáme k salátu a okurce a vše dobře promícháme.... a můžeme podávat. Doporučuji podávat ihned po přípravě, aby ledový salát nepovadl...







1 komentář :

  1. Zdravím Alis! Je fakt, že na saláty moc nejsem, ale asi to napravím. Zkusím ten tvůj, je rychlý, lehký, nenáročný a bude i dobrý. Díky za tip!

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...