Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Kuskus s tuňákem a cuketou

Stránky

čtvrtek 16. října 2014

Kuskus s tuňákem a cuketou



Dnes jsem si pro vás nachystala recept na rychlou večeři. A dnes to bude  kuskus s tuňákem a cuketou. Kuskus u  nás v kuchyni zas až tak často nepřipravuji. Ale věřím, že vám tu ještě nějaký další kuskusový recept v budoucnosti představím..... 






Na začátek malé představení kukkusu: kuskus je těstovina, která se vyrábí z tvrdozrnné pšenice (samoliny), z které se nejprve vyrobí krupice. Z krupice se dále varují drobné kuličky, které se následně napařují a vysoušejí. Příprava kuskusu v kuchyni nezabere příliš času. Kuskus stačí pouze zalít tekutinou a počkat, až se tekutina vstřebá......



A zpět k našemu vaření....
Na kuskus s tuňákem a cuketou potřebujeme:
1,5 hrnku kuskusu (hrnek o obejmu 250 ml)
1 menší cuketu
1/2 červené papriky
olivový  olej
2,5 hrnku vývaru 
konzervovaného tuňáka  - v mém případě  1 balení (3 konzervy)  tuňáka v olivovém oleji a s česnekem (já jsem opět použila osvědčenou  tuňákovou konzervu  Calvo. Jak už jsem tu několikrát psala tak tuňákové konzervy Calvo jsou mojí sázkou na jistotu. A ani tentokrát mě tuňák v olivovém oleji a  česnekem nezklamal....


Nejprve si připravíme kuskus. Příprava kuskusu není nijak složitá....


.Požadované množství kuskusu nasypeme do hrnce, přidáme 2 plátky másla a zalijeme horkým vývarem. Já jsem použila osvědčený, dobře rozpustný hovězí Knorr bohatý bujon.  


 .... a nyní hrnec se zalitým kuskusem přikryjeme pokličkou a necháme asi tak 8 minut odpočívat, dokud se nám vývar do kuskuse pěkně nevstřebá....


A  můžeme se pustit do přípravy cukety  a papriky. Cuketu oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Papriku pokrájíme také na kostičky. Takto připravenou zeleninu lehce osmažíme na olivovém oleji. 



Osmaženou zeleninu, spolu s tuňákem vložíme do hrnce ke kuskusu a dobře promícháme...dle chuti dosolíme a můžeme podávat....



A co VY a kuskus?



A ještě malá žádost o podporu v soutěži.....Jedlík se na stránkách Calvo zapojil do "tuňákové kuchařky"... do které přispěl receptem na osvědčený těstovinový salát s tuňákem. Podpořit Jedlíka svým hlasem můžete ZDE. Pro hlasování je nutné  kliknou na fotku receptu, kde se otevře recept a políčko k hlasování.
Všem, kteří Jedlíka svým hlasem podpoříte děkuji!!!!






5 komentářů :

  1. Jeee...kuskus, ten mame radi tiež ale varím ho pomenej. Zase postup krásne nafotený, dik za recept.

    OdpovědětVymazat
  2. Hlas jsem napsala. Není tam nikde rubrika na hlasování. Snad to vezmou v úvahu. Přeji hodně štěstí v soutěži! :-)
    Kuskus jsem nikdy nejedla ani nevařila. Vlastně nevím, jestli se dá u nás koupit. A hlavně, jestli by to manžel jedl. :D Musím to někdy vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  3. Kuskus neznám, nikdy jsem ho nejedla, tak ani nevím, jak chutná. A koukám, chtěla jsem ti dát hlas a asi jsem to špatně pochopila, klikla jsem tam, jak jsi říkala - a nic. Tak to zkusím ještě zítra.

    OdpovědětVymazat
  4. Alis už jsem o něm slyšela ale ještě jsem ho neochutnala...ale vypadá to velice lákavě a asi jsi mě nalákala a zkusím ho :o) Měj se moc hezky.Martina

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj děvčata, děkuji všem za komentáře!

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...