Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Káva se skořicovo - pomerančovým kořením

Stránky

čtvrtek 12. března 2015

Káva se skořicovo - pomerančovým kořením


Dnes jsem si pro vás nachystala malou kávovou inspiraci. Nevím jak vy, ale já si den bez kávy nedokážu představit. Obvykle si dávám obyčejné presso  bez cukru. V poslední době jsem objevila i kávy ochucení nejrůznějším kořením. Před vánoci mě v jedné z káváren mile překvapila káva s příchutí marcipánu. Musím přiznat, že doma jsem si až donedávna ochucenou kávu nepřipravovala.
Až donedávna....nedávno jsme totiž objevila koření, díky kterému si ochucenou kávu můžu udělat i doma.
 A protože jedno z objevených koření bylo skořicovo - pomerančové, tak vám dnes přináším recept na kávu právě s tímto kořením..... 





Koření do kávy jsem objevila v balení u instantní kávy jedné známé značky (myslím, že všichni z fotek poznáte, že se jedná o značku Jacobs). Sáček s kořením mě mile překvapil.  A jak už mě znáte, musela jsem se hned pustit do ochutnávání....



Tak a tady je můj recept na přípravu kávy ochucené skořicovo-pomerančovým kořením (množství surovin je na  cca 1/4 l sklenici kávy :

2 lžičky jemné instantní kávy (v mém případě Jacobs Crema Gold)
230 ml horké voda
1/2 lžičky skořicovo- pomerančového koření do kávy
1 lžička medu
šlehačka a  mletá skořice a strouhaná čokoláda na posypání



Z 2 lžiček kávy a 230 ml horké vody si připravíme kávu. Do hrnečku s kávou přisypeme 1/2 lžičky koření a přidáme med. Jak jsem psala v úvodu obvykle kávu nesladím, ale tahle ochucená káva si sladkou chuť zaslouží.... na konec dle chuti ozdobíme šlehačkou a posypeme skořicí a strouhanou čokoládou. 

A tady už vidíte výsledek... kafíčko k odpolednímu zákusku.......



Malá technická poznámka...balíček kávového koření vystačí na přípravu 3 šálků kávy. 
Pokud náhodou koření do kávy objevíte, potom opravdu doporučuji nebát se a vyzkoušet.... uvidíte, že i vy budete mile překvapeni, jak se dá káva vylepšit :)

Inspiraci a recepty na další způsoby přípravy kávy s kořením jsem našla na stránkách  



A co VY a káva? Jak ji děláte VY? Ochutnali jste už ochucenou kávu?












3 komentáře :

  1. Kava to je moje droga!! A kde jinde nez v Italii - uplny rituàl! To je uplny obrad,zvlast v kavarnach (tedy v tech,kde to opravdu "umì") Delaji se i s ruznymi prichutemi,jako ta tvoje,hned bych se pozvala :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Miluju kavu! Pres den piju kavy hodne, snazim se to ale vyvazovat kavovinovymi napoji, aby toho kofeinu nebylo prilis :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kávu už mám v životě asi jako jedinou neřest a potěšení. Ale nevím, jestli bych si pochutnala na ochucené. Nechutná mi ani šlehačka v kávě, já totiž ze všeho nejraději obyčejného "turka". A hořkého. Už jsem pila různé kávy třeba od vnučky, ale není to ono. Bohužel.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...