Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Šťavnatý vepřový plátek s dušeným špenátem a vařenými bramborami

Stránky

čtvrtek 23. dubna 2015

Šťavnatý vepřový plátek s dušeným špenátem a vařenými bramborami


Dnes jsem pro vás nachystala malou inspiraci na víkendový oběd. A jako vždy to bude recept na jídlo, jehož příprava nám nezabere příliš času.  Špenát patří do kategorie jídel, které si buď zamilujete nebo naopak nesnášíte.  Já osobně mám špenát moc ráda a do kombinace s masovým plátkem, vařenými bramborami se špenát krásně hodil....





Na vepřový plátek s dušeným špenátem a vařenými bramborami potřebujeme:

4 plátky vepřové kotlety
1 konzervu špenátového protklaku (popřípadě 1 balení mraženého špenátu)
sůl, pepř,
cibuli
1 stroužek česneku
brambory
1 kalíšek Knorr bohaté šťávy na tmavá masa


Jak jsem slibovala, tak dnešní vaření bude opravdu rychlovka.... a vyzkoušíme také  (alespoň pro mně) jednu  novinku...

Nejprve si uvaříme oškrábané brambory. A zatímco se brambory vaří, tak stihneme nachystat zbytek našeho menu...

A přichází na řadu dušený špenát. Cibuli a česnek nakrájím na jemné kostičky a orestujeme na oleji.  Přidáme špenát, osolíme, opeříme a necháme  orestovat. 

Plátky vepřového masa jemně naklepeme, osolíme a lehce opeříme. Z obou stran zprudka opečeme na oleji. Maso vyjmeme z pánve ..... a nyni nastává čas pro avizovanou novinku. 



Protože část mých jedlíků patří do skupiny, která špenát nemusí.... potřebovala jsem k bramborám a masu  udělat ještě něco, co by dodalo celému jídlu tu správnou šťávu :)  a to do slova.... a tak  jsem  vyzkoušela Knorr  bohatou šťávu na tmavá masa.  Byla jsem moc zvědavá na to, jak bude šťáva chutnat a jestli na konec jedlíci nebudou mít jen suché brambory s masem....
Štávu jsem připravila přesně podle návodu na krabičce .... a za 3 minutky byla šťáva hotová . A musím říct, že jsem byla mile překvapená. Výsledná šťáva měla velice dobrou chuť a super konzistenci... a jako bonus  celková doba přípravy...


A brambory  jsou uvařené, maso i špenát připravená, šťáva hotová.... a můžeme servírovat...





Zdroj receptu: receptynakazdyden.cz

4 komentáře :

  1. Špenát mám moc ráda,používám většinou ten zmrazený,jinak je k dostání čerstvý který stačí jen spařit a je hotový k úpravě. Tu štávu neznám,ale podívám se po ní, zlákala mě ! Moc pozdravů do Jedlíkova! :-))

    OdpovědětVymazat
  2. To je recept přesně pro mě.-))

    OdpovědětVymazat
  3. No tak to vypadá skvěle. Hned to ráda vyzkouším, rozhodně totiž patřím k velkým jedlíkům špenátu :-) a mrzí mě, když je málo šťávy. Nemám ráda suché maso, takže tuhle novinku od Knorru ráda vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  4. jídlo vypadá moc dobře, určitě vyzkouším. Bohatě šťávy Knorr jak na světlá, tak na tmavá masa používám, celé rodině moc chutnají a jsem ráda nejen za tu chuť, ale i to , že jsou bez konzervantů, bez přidaného glutamátu a bez umělých barviv, tak s klidem dávám i dětem.
    Hezký den a dobrou chuť - Alča

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...