Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Houbový pekáček

Stránky

čtvrtek 25. srpna 2016

Houbový pekáček


Dnes tu mám pro vás nachystaný jeden recept z houbového  košíku. Houby u nás začaly růst jako divé. Suším, zavařuji a opět jsem oprášila  oblíbený houbový recept.... houbový pekáček doporučuji určitě vyzkoušet!




Na houbový pekáček potřebujeme:
čerstvé houby, nejlépe hříbky
grilovací koření, sůl
200 ml smetany
máslo na vytření pekáčku 



                                               Čerstvé houby pokrájíme na větší kousky
           


Pokrájené houby opláchneme vodou vložíme do misky a posypeme grilovacím kořením a solí a dobře promícháme....


Houby přendáme do pekáčku vymazeného máslem, zalijeme smetanou a  vložíme do vyhřáté trouby 



Pečeme při 200 st asi tak 1 hodinu. Během pečení s houbami nic neděláme :).  Během pečení se smetana na houbách zredukuje a spolu s houbami vytvoří úžasnou chuťovku.....

Výsledný houbový pekáček sice není moc fotogenický,ale to vůbec na jeho chuti neubírá ....
Pokud u vás rostou...tak doporučují vyzkoušet! 



7 komentářů :

  1. Určitě hned vyzkouším.U nás je tolik hub,že už nevíme co ještě udělat.

    OdpovědětVymazat
  2. Houby - zde věčný problém..Kvalitní jsou strašně drahé, ty levnější plné vody a za moc nestojí - vozí je sem často z Chorvatska a cestování je na nich znát a pořád stojí jako kilo velmi dobrého masa.. V Čechách prý rostou jak divé!

    OdpovědětVymazat
  3. uz jsem zkousela,ale nejdriv dat slaninu-.vyborny

    OdpovědětVymazat
  4. U nás na chatě zatím houby moc nerostou, hříbky už vůbec ne. Ale takovou dobrotu bych si určitě dala, třeba se dočkáme ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  5. Tak vyzkoušeno a sež... ;-) neskutečná mňamka.Kéž by rostly zase víc.Moc děkuju.H.

    OdpovědětVymazat
  6. Zkoušela jsem už loni-vylepšila anglickou a cibulí a místo grilovacího koření jsem dala trošičku kari-protože grilovací koření mi k tomu moc nešlo.....A bylo to dobré :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...