Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Domácí bavorské vdolečky

Stránky

pátek 2. září 2016

Domácí bavorské vdolečky


Dnes jsem si pro vás nachystala recept na domácí bavorské vdolečky. Bavorské vdolečky doma příliš často nedělám. Moji jedlíci už dost dlouho naléhali, kdy že už budou zase ty  vdolečky.... a tak jsem se do jejich přípravy pustila... a o recept se samozřejmě podělím i s vámi.




Na přípravu bavorských vdolečků potřebujeme:

300 g hladké mouky
75 g změklého tuku (másla)
1 celé vejce
45 g práškového cukru
 asi 100 ml mléka
1 kostička droždí
Z uvedených surovin připravíme kynuté těsto. Já jsem opět vše dala do domácí pekárny a pekárna za mě těsto pěkně připravila. Pokud pekárnu nemáte, potom uděláme kvásek a ručně vypracujeme těsto. 
Z vykynutého těsta odkrajujeme menší kousky,z kterých uděláme vdolečky. Do každého vdolečky vtlačíme jamku. Vdolečky smažíme po obou stranách v rozpáleném tuku.




Usmažené vdolečky potřeme marmeládou, u nás vítězí jahodová a osypeme nastrouhaným tvarohem




                                      a tady pár vdolečků jen a jen pro vás.........


2 komentáře :

  1. Věřím, že Jedlíci naléhali..:-)) Hned bych si jeden (dva, tři) dala, jen kdyby je za mě někdo usmažil!

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, nabídla jsem si jeden a byl moc dobrý. Jo, dala bych si taky, ale dělat to jen pro sebe? To snad ani nejde.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...