Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Vánoční soutěž

Stránky

neděle 4. prosince 2016

Vánoční soutěž



Už dlouho  jsme tu neměli žádnou soutěž. Myslím si, že předvánoční čas je tím nejlepším časem pro vyhlášení  malé Vánoční soutěže.  A tak tímto 

🎄🎄🎄vyhlašuji  vánoční soutěž......🎄🎄🎄












Jakou že to vlastně vyhlašuji soutěž? Nedávno jsem vám tu představila Vánoční kuchařku pro kluky a holky a box Kuchařek ze Svatojánku.


 A právě o tyto kuchařky dnes soutěžíme!!!


A co můžete udělat proto, abyste kuchařky získaly?

do komentáře pod článkem napište váš nejoblíbenější vánoční recept a napište o kterou z kuchařek byste měli zájem a proč zrovna Vy, byste měli kuchařku vyhrát :) 

komentáře můžete vkládat do pátku 9.12.2016 do 12,00 hod


Vánoční soutěž bude ukončena a vítězové cen budou vylosováni v pátek 9.12.2016 tak, aby kuchařky doputovaly k vítězům ještě před Vánoci 🎄.
Výsledky soutěže budou uveřejněny na blogu.


Přeji všem hodně štěstí v předvánočním soutěžení !!!!


Knížky do soutěže poskytla Albatros Media, a.s. 


18 komentářů :

  1. Dobrý den,
    u nás mají všichni rádi rafaelo kuličky: Salko 1 konzerva, kokos (množtví tolik, aby šla dobře dělat kuličky (obvykle dávám tak 3/4 sáčku kokosu). Těsto necháme chvilku odpočinout a pak tvarujeme kuličky. Obalujeme v kokosu. Moc bych si přála Vánoční kuchařku pro kluky a holky, určitě bych s ní udělala radost mým dětem. Přeji Vám kásný adventní čas. Stáňa z Prachatic

    OdpovědětSmazat
  2. Já bych to soutěže chtěla přihlásit recept na nepečené Mila kuličky. 130 g másla
    100 g moučkového cukru,70 g strouhaných ořechů, 2 oplatky Mila,1 lžíce rumu
    2 lžíce kakaa. Všechno smícháme ad tvarujeme kuličky. Já bych chtěla Kuchařku ze Svatojánku. Líbilo se mi povídání o ní tady u vás na blogu. A jsem zvědavá na recepty. Lída

    OdpovědětSmazat
  3. Díky za super soutěž! Já do soutěže posílám recept na Vánoční suchárky. 120 g cukru, 120 g hladké mouky, 120 g celých vlašských ořechů, 4 bílky. Uděláme sníh z bílků, po částech přisypáváme mouku a ořechy. Pečeme ve vymazané formě na srnčí hřbet. Necháme do druhé dne odpočinout a druhý den nakrájíme na tenoučké plátky, které sušíme v mírně ohřáté troubě. Já bych si moc přála Kuchařku ze Svatojánku. Hodně jsem o ní slyšela a určitě bych z ní vyzkoušela nějaký recept. Děkuji Jana Vampolová

    OdpovědětSmazat
  4. Jsem ráda za tuhle soutěž. Já peču pudinkové rohlíčky. Dělám je z 260 g hadké mouky, 200 g másla, 100 g moučka cukru, 2 sáčků jahodového pudinku, 1 lžičky kypřícího prášku. Uděláme těsto, které nechám odležet v lednici. Potom ho vtlačuju do rohlíčkových formiček, které vymazávám máslem. Uprostřed dělám menší prohlubeň, při pečení těsto trochu nabyde.Já bych si přála Vánoční kuchařku pro kluky a holky. Vypadá zajímavě a myslím, že bysme z ní s dětma mohli péct. Katka Olomoucko

    OdpovědětSmazat
  5. Dobrý den, u nás jsou oblíbené Myslivecké kroužky :
    35 dkg hladké mouky,
    28 dkg másla,
    14 dkg cukru,
    14 dkg mletých ořechů,
    10 dkg kokosu

    Zpracovat, nechat odležet a pomocí strojku dělat kroužky, upect a polovinu kolečka máčet v čokoládě.
    Kuchařku bych nadělila sobě :-) kuchařky totiž sbírám a byl by to krásný dárek, tuhle ještě nemám (Kuchařku ze Svatojánu). Děkuji Eva Chaloupková

    OdpovědětSmazat
  6. Ahojky :-)
    Můj nejoblíbenější recept je na pusinky :-) Je snadný, dobrý a rychlý. Rozšleháme čtyři bílky přidáme čtyři lžíce cukru, rozšleháme do hladka. Možno dát sušit do trouby, nebo sníst "syrový" sníh.
    Sháním dárek k Vánocům pro maminku. A hodně mluvila o Kuchařce ze Svatojánu.
    Děkuji :))
    Sára (sara@naiser.cz)

    OdpovědětSmazat
  7. Můj nejoblíbenější recept je na Vanilkové rohlíčky:
    320 g hl. mouky, 240 g másla, 160 g ml. vlašských ořechů, 80 g mouč. cukru, 2 žloutky. Moučkový + vanilkový cukr na obalení.
    A měla bych radši doma Vánoční kuchařku pro holky a kluky.
    Já moc ráda peču zvláště Vánoční cukroví.
    Káťa
    kata@naiser.cz

    OdpovědětSmazat
  8. Dobré ráno,moje nejoblíbenější cukroví jsou sádlové koláčky.

    Těsto:
    14 dkg sádla
    14 dkg moučkového cukru
    18 dkg hladké mouky
    3 lžíde kakaa
    1 vanilkový cukr

    Z těsta se dělají malé koláčky s důlkem uprostřed a pečou se při 150°C,po upečení se důlek naplní rybízovou marmeládou a aby se mi při skladování nelepily k sobě posadím na marmeládu pusinkovou čepičku. Moc bych si přála Vánoční kuchařku pro kluky a holky, protože moc ráda zkouším nové recepty. Ivana

    OdpovědětSmazat
  9. Dobrý večer, nikde jsem se nedočetla, že nejoblíbenější vánoční recept musí být vánoční cukroví, proto posílám recept na Vánoční kubu, kterou miluje celá naše rodina a vařím ji na Štědrý den k obědu. Množství si každý upraví podle počtu osob.

    Suroviny:
    trhané krupky
    sušené houby
    vepřový bůček
    česnek, majoránka, sůl, pepř
    Trhané krupky uvaříme ve velkém hrnci, zároveň si uvaříme v menším kastrolu sušené houby a uvaříme nebo upečeme vepřový bůček. Jídlo se dá připravit i bez masa, ale je nutné krupky před zapečením pořádně omastit sádlem. Když je vše vařené, tak promícháme krupky s rozsekanými houbami a na drobno rozkrájeným bůčkem, přidáme utřený česnek, sůl, pepř, majoránku. Dáme do pekáče a zapékáme v troubě do červena. Podáváme s kyselou okurkou.
    Dobrou chuť přeje Jana.(koukalova1955@seznam.cz)
    Přála bych si Vánoční kuchařku pro kluky a holky.

    OdpovědětSmazat
  10. Nejradeji mam vanilkove rohlicky, ale nejkrasnejsi vanocni recept je sedet v kresle s hrnkem skvele kavy, kterou mi pripravily me dcery, a pozorovat rozzarena ocka nasich deti u stromecku.Kdybych byla sobecek, prala bych si Kucharku ze Svatojanu a moc, ale doma bychom uzivili i Kucharku pro kluky a holky, protoze mam moc sikovne dcerky, ktere velice rady vari a pecou:-)
    Krasny adventni cas
    Bohunka zavinac naiser tecka cezet

    OdpovědětSmazat
  11. Dobrý den, náš nejoblíbenější recept je na domácí vaječňák.

    4 žloutky+20dkg cukru
    1/4 l kondenzovaného slazeného mléka
    1/4 l svařeného mléka (polotučného)
    1/2 l rumu
    vanilka
    Vše našleháme do pěny v robotu, zásadně nevaříme. Nalijeme do dobře uzavíratelných sklenic, uložíme naležato v chladničce.Je výborný!!
    Přála bych si Kuchařku ze Svatojánu protože moc moc ráda vařím podle vašich receptů.
    Děkuji Iva

    OdpovědětSmazat
  12. Dobrý den, u nás mají největší úspěch banánové jednohubky. Banán nakrájíme na plátky v plátek banánu vždy vložíme mezi dva piškoty. Sepneme párátkem a namočíme v rozehřáté čokoládě. nejlepší jsou uležené druhý dne, ale to nikdy nevydrží. Já bych chtěla Vánoční kuchařku pro kluky a holky, využila bych jí při vaření s vnoučaty. Marie Horníková

    OdpovědětSmazat
  13. Dobrý večer,
    v naší rodině se každý rok dělá Masarykovo cukroví

    Masarykovo cukroví

    30dkg hl.mouky,
    20dkg másla,
    10 dkg moučk.cukru,
    20dkg lísk.oříšků
    1 žlouitek

    Oříšky namočit přes noc do vody,aby změkly. Druhý den udělat těsto a přidat celé oříšky (bez vody).Z těsta několik válečků o průměru 2-3 cm.
    Dát na 1/2 hodiny do mrazáku ( nenechat moc zmrznout,těsto by se drobilo nebo počkat až trochu poovolí) , potom krájet kolečka,která budemše sušit v troubě při 150 st. do růžova.Teplé obalit v pr.cukru.
    Moc bych si přála vyhrát Kuchařku ze Svatojánu,byl by to krásný dárek pod stromeček,recepty si na blogu opisuji,ale to není ono. Boža

    OdpovědětSmazat
  14. Já mám ráda všechny recepty a ty tady vypsávat určitě nebudu.
    Chtěla bych pro maminku Vánoční kuchařku Vánoční pro holky a kluky :)
    Moc ráda vařím a tvořím a peču :)
    Káťa
    kata@naiser.cz

    OdpovědětSmazat
  15. Ahoj Alis! :-)
    Oblíbených vánočních receptů mám spoustu a při včerejším pečení cukroví k němu přibyl ještě další a tím jsou "Perníkové kuličky":

    200g strouhaného perníku
    120 g moučkového cukru
    150 g másla
    1 lžíce kakaa
    1 lžíce rumu
    1 vanilkový cukr
    Ze surovin vypracujeme hmotu, tvarujeme kuličky, které namáčíme do čookolády.
    Mňáám! :-)

    Pokud by se zrovna na ně usmálo štěstí, vybrala bych si Vánoční kuchařku pro kluky a holky. Ačkoliv ještě žádné špuntíky doma nemáme, já sama jsem v cukroví začátečník, tak by se mohly receptíky hodit. :)

    Přeji krásný předvánoční čas, Alis!

    OdpovědětSmazat
  16. My se doma držíme klasického a osvědčeného cukroví,nicméně občas koketuji s nějakými experimenty a sem tam doma mezi tu klasiku něco propašuji :) A když je teď ten boom raw stravy,osvědčilo se mi toto:

    Makovo kokosové raw cukroví
    Suroviny:
    1 hrnek máku
    1 hrnek kokosu
    1 jablko
    4 polévkové lžíce medu (nebo např. sirupu z agáve)
    Postup:
    Rozmixujeme mák s kokosem, nastrouháme jablko a přidáme do rozmixované směsi. Pak přidáme med – 4 lžíce jsou orientační, prostě tak, aby nám držela směs pohromadě. Dáme do tvořítek, necháme vychladit, vyjmeme z tvořítek a ozdobíme ořechem nebo čímkoliv jiným.

    Chutné,zdravé, jednoduché.
    A kdyby náhodou, tak Kuchařka ze Svatojánu je mi bližší:)

    miuka12@seznam.cz

    OdpovědětSmazat
  17. Neviem, či môžem súťažiť aj zo Slovenska, ale ponúknem Vám náš obľúbený recept na Orechové slimáky, ktoré nám pravidelne pekávala naša mama. Bohužiaľ, tento rok už to tak nebude :( .
    Cesto: 400 g polohrubej výberovej múky, 200 g margarínu Hera, 2 ks vaječné žĺtka, 100 ml mlieka, 50 g droždia, 1 ČL kryštálového cukru
    Plnka: 150 g mletých orechov, 2 ks vaječné bielka, 200 g kryštálového cukru
    Na zdobenie: práškový cukor
    Postup:
    Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. V miske zmiešame múku so studeným margarínom, pridáme žĺtka a kvások a vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Cesto necháme odpočívať 30 minút pri izbovej teplote. Medzitým pripravíme orechovú plnku. Mleté orechy a kryštálový cukor spolu zmiešame a pridáme vyšľahanú penu z bielkov. Cesto rozdelíme na 2 bochníky. Bochník vyvaľkáme na tenký plát a rovnomerne potrieme s polovicou plnky. Zrolujeme a pokrájame cca. na 1/2 cm kolieska. Tak isto aj druhý bochník :). Kolieska poukladáme na papierom vyložený plech a upečieme v predhriatej rúre pri 180 °C do ružova. Ešte teplé ich posypeme práškovým cukrom.
    Ak by som vyhrala, veľmi rada by som niečo "ukuchtila" z knižky "Kuchářka ze Svatojánu"
    Krásny predvianočný čas prajem :)
    majka.molnar@gmail.com

    OdpovědětSmazat
  18. Nám chutná téměř vše, ale u vnoučat "letí" tato OPILÁ SRDÍČKA, která spolu s perníčky peču každý rok, teď už nic jiného. Tak tedy:

    Opilá srdíčka
    10 dkg másla
    1 žloutek
    14 dkg hladké mouky
    3 dkg cukru
    Udělat těsto, vypichovat srdíčka, upečené mazat rybízovou marmeládou.
    2. těsto je nepečené :
    20 dkg cukru
    4 dkg másla
    4 dkg ořechů
    1 žloutek
    2 lžíce kakaa, trochu rumu.
    Vyválet na vále, posypaném cukrem na 3 – 4 mm, vykrajovat a spojovat s upečenými

    Nemyslím, že bych něco vyhrála, a kdyby se náhodou štěstí unavilo, určitě bych kuchařku věnovala dětem, případně už vnoučatům. Krásné předvánoční dny přeji!

    OdpovědětSmazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...