tag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post5859979961147739832..comments2024-01-22T21:12:50.287+01:00Comments on Jedlíkovo vaření: TarhoňaJedlíkovo vařeníhttp://www.blogger.com/profile/17679090517376939782noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-9131694820378658482017-01-19T21:58:54.714+01:002017-01-19T21:58:54.714+01:00Tarhoňu mávame pravidelne aj ako šalát so špargľou...Tarhoňu mávame pravidelne aj ako šalát so špargľou...už ako dieťa sme ju doma mávali :-) Ja ju pripravujem nasledovne:<br />Asi na 1PL oleja opražím tarhoňu do zlatohneda, potom prilejem toľko vody, aby bola asi 2cm nad tarhoňou + soľ a dusíme pod pokrievkou do vyparenia vody, ak je ešte tvrdá, dolejeme trošku vody, občas nezabudneme premiešať. Po udusení ju vidličkou premiešame a podávame. <br />Ja som nedávno objavila tapiokové guličky ( a mnoho iného), je to niečo úžasné, uvarila som z nich tapiokovo-kokosový puding, no niečo neskutočne dobré a veľmi zdravé.<br />Pekný večer,<br />A.Aďkahttps://www.blogger.com/profile/08901010590613939358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-19505295053079592972017-01-15T20:26:19.800+01:002017-01-15T20:26:19.800+01:00Tarhoňu také kupuji, nebo si ji dělám doma. Domácí...Tarhoňu také kupuji, nebo si ji dělám doma. Domácí je takové tzv drobení. Před lety jsem ji jedla na dovolené na Slovensku, tam mi chutnala. Tenkrát jsem ji nemohla v Čechách sehnat a tak jsem si ji dělala doma. Určitě doporučuji vařenou nebo dušenou. :-)Ivahttp://babciny-recept.blog.cz/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-69998165081470616452017-01-14T17:01:21.421+01:002017-01-14T17:01:21.421+01:00Tarhoňu znám jen z doslechu, zkušenosti s ní nemám...Tarhoňu znám jen z doslechu, zkušenosti s ní nemám. Tak šup sem s receptem.Ježurkahttps://www.blogger.com/profile/09965172708962628543noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-25649361728099411202017-01-09T20:27:48.307+01:002017-01-09T20:27:48.307+01:00Něco podobného tady je, samozřejmě pod jiným názve...Něco podobného tady je, samozřejmě pod jiným názvem, a většinou používám jako zavářku - nejen do vývaru ale třeba i do zeleninové polévky. Moc zdravíme! :-))Růženahttp://www.nejenhackovani.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-10311807297996827352017-01-08T19:51:32.195+01:002017-01-08T19:51:32.195+01:00Tarhoňu môžeme upravovať ako ryžu, osmahnuť, udusi...Tarhoňu môžeme upravovať ako ryžu, osmahnuť, udusiť v toľko vody čo vypije - cca 2cm nad, osoliť podľa chuti okoreniť ...dá sa zapekať aj nasladko ...<br />Pekný večer, Irena Irena D.https://www.blogger.com/profile/11006260954685402746noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-81589889067986177042017-01-06T14:13:25.740+01:002017-01-06T14:13:25.740+01:00Dobrý den, já ji používám už dlouho, jak do zavářk...Dobrý den, já ji používám už dlouho, jak do zavářky tak taky jako přílohu. Recept mám od sousedky,nechá ji na cibulce mírně osmažit dorůžova a přelije vodou. Uvařit, scedit a používat jako přílohu.Cettiahttps://www.blogger.com/profile/01132713223949301093noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-87640222923785614302017-01-06T12:08:00.719+01:002017-01-06T12:08:00.719+01:00Tarhoňu znám již asi dva roky a máme ji rádi. Děla...Tarhoňu znám již asi dva roky a máme ji rádi. Dělala jsem i zapečenou. Doma na to sice trochu udiveně koukali, ale chutnalo jim :o).<br />Krásné dny v novém roce přeji.<br />ÁlaŠtěstí v mém životěhttps://www.blogger.com/profile/13627042318696143371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-38610677804363914632017-01-06T09:07:46.215+01:002017-01-06T09:07:46.215+01:00Neznám, poohlédnu se v obchodech a těším se na rec...Neznám, poohlédnu se v obchodech a těším se na recept. M.Marie Králováhttps://www.blogger.com/profile/06573700407526351474noreply@blogger.com