tag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post8717060457667501057..comments2024-01-22T21:12:50.287+01:00Comments on Jedlíkovo vaření: Marmeláda z květů černého bezuJedlíkovo vařeníhttp://www.blogger.com/profile/17679090517376939782noreply@blogger.comBlogger51125tag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-9133991673534846902016-06-12T11:33:31.062+02:002016-06-12T11:33:31.062+02:00Mě se opakovaně výluh také zkazil. Od té doby dělá...Mě se opakovaně výluh také zkazil. Od té doby dělám výluh dle rady své maminky tj. bezinky s vodou a citrónem rovnou svařím a to pak nechám vychladnout a postavím do chladu na 24 hodin. Když to dělám takto, nic se nezkazí :-)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-57340754588046283442015-06-23T18:32:09.227+02:002015-06-23T18:32:09.227+02:00Jsem moc ráda, že jste vyzkoušela :)Jsem moc ráda, že jste vyzkoušela :)Jedlíkovo vařeníhttps://www.blogger.com/profile/17679090517376939782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-79228307666110386302015-06-23T18:31:27.879+02:002015-06-23T18:31:27.879+02:00Já osobně květy uchovávám v chladu a temnu ve spíž...Já osobně květy uchovávám v chladu a temnu ve spíži. Doporučuji namáčet květy trhané za sucha, popřípadě zkrátit dobu namáčení květů.Jedlíkovo vařeníhttps://www.blogger.com/profile/17679090517376939782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-47863281257607200422015-06-23T10:04:33.143+02:002015-06-23T10:04:33.143+02:00Zdravím, želé je moc dobré, ale bohužel ho nemám ú...Zdravím, želé je moc dobré, ale bohužel ho nemám úplně tuhé, lehce se odděluje šťáva. Dělala jsem ze 2 dávek. Příště přidám víc Gelfixu a lehce uberu cukru, myslím, že pak to bude super. Jinak díky za recept. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-43630023401040292782015-06-23T08:20:51.191+02:002015-06-23T08:20:51.191+02:00Tak i ja se pridavam k nazorum-me kvety tedy pri n...Tak i ja se pridavam k nazorum-me kvety tedy pri namaceni kvety zplesnively. Prvni den vyluh nadherne vonel a treti den, kdyz jsem si dokoupila ingredience a sla delat marmeladu vyluh smrdel jak pokakane plenky:-). Dnes jdeme na prochazku pro novou varku kvetu, takze mam dotaz-kde se ma nechat stava luhovat? Nekde v chladnu a temnu? Nebo muze zustat na kuchynske lince? Moc dekuji za odpoved. AndreaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-46036548691419406452015-06-22T19:10:15.897+02:002015-06-22T19:10:15.897+02:00Já mám obvykle 6 malých skleničekJá mám obvykle 6 malých skleničekJedlíkovo vařeníhttps://www.blogger.com/profile/17679090517376939782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-19071071149873232702015-06-22T11:49:47.816+02:002015-06-22T11:49:47.816+02:00prosim kolik z te davky bude sklenicek? cca....
prosim kolik z te davky bude sklenicek? cca....<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-39672046212293298882015-06-16T10:56:38.324+02:002015-06-16T10:56:38.324+02:00tak já už nevím..chtela sem udelat marmeládu dle v...tak já už nevím..chtela sem udelat marmeládu dle vašecho cereptu,,ale 2 krát mi to zhnilo..podruhé sem tam pridala i k.citronovou... a zkrátíla jsem dobu na 2 dny....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-31671753104385193772015-06-10T12:01:09.926+02:002015-06-10T12:01:09.926+02:00zdravím,,chystám se vyzkoušet váš recept :-) akorá...zdravím,,chystám se vyzkoušet váš recept :-) akorát sem trochu zmatená..jaký je roozdil mezi želírovacim cukrem a želírovacim prostredkem? mám želírovaci cukr gelfix extra a prijde mi to jako to samé.. ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-51347869938198688292014-06-09T20:13:56.707+02:002014-06-09T20:13:56.707+02:00Ahoj Ájo, moc díky za úžasný návod. Budu ráda, po...Ahoj Ájo, moc díky za úžasný návod. Budu ráda, pokud se podělíš i o další bylinkové recepty. Jedlíkovo vařeníhttps://www.blogger.com/profile/17679090517376939782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-13566816335223970332014-06-09T17:29:36.674+02:002014-06-09T17:29:36.674+02:00Ahoj,lze také udělat mast z květu a více listu.Dáv...Ahoj,lze také udělat mast z květu a více listu.Dávám na to palmový olej,zahřeju aby byl horky,ne moc,do toho vhodím nakrájené listy a celé květy nechám 2 dny,pak lehce zahřeju,aby se dalo vše vymačkat přes silonku ručně.Po vychladnutí dám do malých skleniček,no potom do chladu.Je to lék na klouby,bolavé svaly,zánětlivé svaly,atd.<br />odkaz na bezinku a její užasné léčebné vlastnosti,.......... http://www.darius.cz/archeus/B_bez_1.html<br />ale každý jsme jiný.Já sem si syrovýma listama bezu naklepanýma (dřevem)a vyléčila chronické revma během týdne,dávala jsem si obklady na noc,příjemně to hladí,a tahá záněty.Pořekadlo pře bezem klekni .....je pravdivé.Každá bylinka má svůj ukol,a s vděkem ji máme používat.MĚJME UCTU K PŘÍRODĚ A ONA NÁM POMŮŽE. ÁJAAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-76682992054016484722014-06-05T15:56:12.046+02:002014-06-05T15:56:12.046+02:00Ahoj Katko, já vždy používám Gelfix super. Je možn...Ahoj Katko, já vždy používám Gelfix super. Je možné, že Klasik je na menší objem. Napadá mě, zda jste Gelfix dala do "nálevu" ještě před tím než jste přidala cukry. Jinak směs obvykle zatuhne až druhý den. Ze skelniček nevylévejte, neztuhlou směs můžete použít do čaje nebo na ochucení vody. Já jsem letos dělala z dvojité dávky. A vše zatuhlo.Dejte vědět, jak jste dopadla.Jedlíkovo vařeníhttps://www.blogger.com/profile/17679090517376939782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-28969403629480546052014-06-04T22:39:03.701+02:002014-06-04T22:39:03.701+02:00Ahoj Alis, vyzkoušela jsem marmeládu vytvořit, ale...Ahoj Alis, vyzkoušela jsem marmeládu vytvořit, ale vůbec nezhoustla :( Poměry mám správné, jen jsem musela použít Gelfix klasik (Gelfix extra neměli). Můžu s ní ještě něco udělat, abych to spravila? Vylít ze skleniček a ještě něco přidat? <br />Díky, KatkaKatkahttps://www.blogger.com/profile/01410468794392241894noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-20811259756041818502014-06-02T21:36:21.993+02:002014-06-02T21:36:21.993+02:00Ahojky Alis.
Tak konečně jednou jsem k tobě zavíta...Ahojky Alis.<br />Tak konečně jednou jsem k tobě zavítala,a hned opsala od anonyma recept na limonádu,určitě hned zítra natrhám květ a připravím.Jak píše pisatelka,že jí to splesnivělo,tak nevím,já měla květy namočené s kyselinou dva dny na zahrádce a nic se nestalo.Jinak marmeládu jsem ještě jednu ve špajzíku po roce vyšťourala a byla na palačince výborná.Měj krásné dny,plné sluníčka.Ahoj Milušmiloslavahttp://milusnaro.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-22121187205489203092013-06-30T18:16:10.739+02:002013-06-30T18:16:10.739+02:00Ahoj Hani, děkuji za návštěvu! Letos už asi nestih...Ahoj Hani, děkuji za návštěvu! Letos už asi nestihnu květy usušit, ale díky za typ na další sezonu!Jedlíkovo vařeníhttps://www.blogger.com/profile/17679090517376939782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-29573765766140015882013-06-29T12:53:13.782+02:002013-06-29T12:53:13.782+02:00Děkuji za bezva recept, dnes jsem dodělala a musím...Děkuji za bezva recept, dnes jsem dodělala a musím ještě honem hledát další květy. Zkusím to i s tím zázvorem. Známí z Německa mi radili květy nyní usušit a obdobně marmeládu udělat s jablečným moštem. Ale to až na podzim.<br />Zdraví HanaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-58450505484664215942013-06-20T14:01:51.424+02:002013-06-20T14:01:51.424+02:00Dobrý den, Děkuji za návštěvu! Voda se dává převař...Dobrý den, Děkuji za návštěvu! Voda se dává převařená a již vychlazená. Jedlíkovo vařeníhttps://www.blogger.com/profile/17679090517376939782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-37287038582376234942013-06-19T22:12:39.983+02:002013-06-19T22:12:39.983+02:00Dobrý den,
jsem začátečnice a trochu jsem nepochop...Dobrý den,<br />jsem začátečnice a trochu jsem nepochopila jestli má ta převařená voda být horká nebo vychladlá...<br />protože jsem na to narazila přímo při výrobě tak raději udělám obě verze, <br />u horké po přelití část květů dost nehezky zhnědla nevím jestli to tak má být...<br />ted čekám až mi vychladne voda a zaleju druhou várku<br />Děkuji za odpověď<br />SoňaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-22087752149493166482013-06-16T10:06:17.917+02:002013-06-16T10:06:17.917+02:00Ahoj Dádo, já už mám dovařeno.
Byla jsem zvědavá,j...Ahoj Dádo, já už mám dovařeno.<br />Byla jsem zvědavá,jak dopadnu. Naštěstí nic nezhnilo a marmoška zhoustla. <br />Recept je psaný na 750 ml "bezinkové vody", takže pokud je vody více, je potřeba množství cukru přepočítávat. Používám gelfix extra (existují i jiné, ale tenhle je silnější). <br />Množství cukru v receptu je možné nahradit jen samým želírovacím cukrem, ale pozor na přepočet..každý želírovací cukr má jiný přepočet.Jedlíkovo vařeníhttps://www.blogger.com/profile/17679090517376939782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-50768020937492108682013-06-15T18:32:59.079+02:002013-06-15T18:32:59.079+02:00Ahoj Alis.Ta marmoška mi teda dává zabrat.Vůbec mi...Ahoj Alis.Ta marmoška mi teda dává zabrat.Vůbec mi nezhostla ach jo :-(DádaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-67199626368440872672013-06-15T18:13:37.152+02:002013-06-15T18:13:37.152+02:00Ahoj Dádo, moc díky za super typ! Zázvor mám v kuc...Ahoj Dádo, moc díky za super typ! Zázvor mám v kuchyni moc ráda, takže odzkouším!! Další recepty jsou na cestě :)Jedlíkovo vařeníhttps://www.blogger.com/profile/17679090517376939782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-82100351382048715902013-06-15T10:28:05.155+02:002013-06-15T10:28:05.155+02:00Holky tak jsem dělala bezovku a do jedný dávky jse...Holky tak jsem dělala bezovku a do jedný dávky jsem ještě dala louhovat zázvor.Šťáva nemá chybu.Bez na marmeládu jsem dala do lednice dneska to jdu uvařit.A i jednu várku jsem dala se zázvorem tak se moc těším.U nás už je všechno rozkvetlý.Spíš zase spěchám kdyby marmeláda chutnala,abych stihla ještě další :-).Jinak domací lučina taky super už se vykapává další.Těším se zas na nějaký super recept :-)<br />Hezký den DádaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-7863995541678101292013-06-12T15:47:19.812+02:002013-06-12T15:47:19.812+02:00Díky!Díky!Jedlíkovo vařeníhttps://www.blogger.com/profile/17679090517376939782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-79359877060488558132013-06-12T15:08:24.411+02:002013-06-12T15:08:24.411+02:00Zkuste do horké vody, kterou květy zaléváte, přida...Zkuste do horké vody, kterou květy zaléváte, přidat 1 zarovnanou lžíci kyseliny citronové (při následném zpracování malinko přidejte na cukru) a zkrátit dobu louhování květů na 2 dny spíš v chladnějším prostředí (ale nemusí to být lednice, já mám ozkoušený sklep). To dobré už z nich pak budete mít vylouhované a už by vám nemělo nic přijít nazmar.Lynnnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6333964863436186737.post-37295614125959910552013-06-10T19:02:59.198+02:002013-06-10T19:02:59.198+02:00Nechávám to stát, bez míchání. To snad není ani m...Nechávám to stát, bez míchání. To snad není ani možné, že to taky shnilo. Napadá mě ještě, jestli květy nebyly příliš nasáklé vodou. <br />Protože vloni jsem to dělala z několika dávek a nic nehnilo, nic se nekazilo. Tak nevím! U nás bez ještě nekvete, takže nemohu letošní marmeládování posoudit.Jedlíkovo vařeníhttps://www.blogger.com/profile/17679090517376939782noreply@blogger.com