Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: června 2014

Stránky

čtvrtek 26. června 2014

Domácí dalamánky



Dnes jsem pro vás nachystala recept na rychlé domácí dalamánky. Už dlouho jsem tu neměla žádný nový recept na domácí pečivo. A je to hlavně tím, že stále točím dokola své osvědčené recepty  na domácí rohlíky nebo na domácí housky. A tak se dnes společně pustíme do pečení domácích dalamánků.....



úterý 24. června 2014

Jedlík slaví 3. narozeniny


Dnes nevaříme...dnes slavíme!!!!

Tento týden je pro Jedlíka týdnem narozeninovým!

30. června Jedlík oslaví své 3. blogové narozeniny!





čtvrtek 19. června 2014

Masová roláda



Dnes tu mám pro vás nachystanou malou inspiraci na víkendové vaření. Po dlouhé době jsem se pustila do domácí masové rolády. Masové rolády se dají připravit ve spoustě variací, s různými surovinami, s různým kořením...... a po každé tak máme jinou, originální roládu. 




pátek 13. června 2014

Domácí zmrzlina

Dnes přináším recept, který se hodí do horkých letních dnů.  Pokud přemýšlíte, co dobrého svým jedlíkům do horkých letních dnech nachystáte, tak domácí zmrzlina je určitě tím pravým. A pokud se vám zrovna nechce vyrábět domácí zmrzlinu, pak jako bonus přináším ještě recept na domácí nanuky....



čtvrtek 12. června 2014

Rizoto s cuketou a tuňákem


Dnes jsme pro vás nachystala recept na rychlou letní večeři nebo také na rychlý letní oběd. Pokud je venku horko, jako bylo v posledních pár dnech, tak se mi nechce moc času trávit u sporáku. A tak se v tyto dny naše večeře nesou ve znamení rychlých jídel. A jedním z nich je právě rizoto. Tentokrát to vyhrála letní verze s tuňákem a cuketou.......




pátek 6. června 2014

Domácí meduňkový sirup

Nedávno jsem vám představila několik bylinek z naší zahrádky. A jednou z nich byla také meduňka. A tak vám dnes  přináším slíbený recept na domácí meduňkový sirup. Meduňka je velmi oblíbená bylinka, která má nádherně aromatické listy, které voní po citronu. V kuchyni má všestranné využití, kromě čajů a nálevů, které mají uvolňující a uklidňující účinky, se používá do různých míchaných nápojů, na ozdobu moučníků a dezertů a do salátů. A my ji dnes použijeme do sirupu. 



úterý 3. června 2014

Květnový brandnoozbox



Tak a další měsíc je za námi ....konec měsíce je poslední dobou časem, kdy u nás zazvoní pošťák a přinese nám další brandnoozbox. A tak koncem května k nám opět doputovala, v pořadí už 5., zelená krabička brandnoozboxu. A dnes vám ukážu, co za překvapení na nás v zelení krabičce čekalo.....



neděle 1. června 2014

Jahody se šlehačkou


Tak a když už tu konečně máme jahodovou sezonu, tak nesmím zapomenout na jahody se šlehačkou. Ty prostě k jahodové sezoně patří.  Dnešní jahody se šlehačkou ovšem nejsou pouze našlehaná smetana s jahodami, ale v poháru jsou ještě rozdrobené sladké bílkové pusinky. A  vznikne nám tak malá domácí variaci na známý slavný britský  jahodový  dezert  Eton mees.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...