Svaření víno vám tu asi nemusím dlouze představovat. Vánoce, zima a svařák to prostě k sobě patří. A tak si vás dnes dovoluji pozvat na pravý jedlíkovský svařák.......
Na přípravu svařeného vína potřebujeme:
1 litr vína - svařené víno dělám z červeného vína. Co se týká kvality vína, tak na svařák používám stolní popřípadě jakostní víno. Přívlastkové víno je svařák opravdu škoda.
3 kousky skořice
10 hřebíčků
3 hvězdičky badyánu
cukr dle chuti
Víno s cukrem a s kořením pozvolna ohříváme, dokud se teplota nepřiblíží k varu. Poznáme to podle toho, že se na dně hrnce začnou objevovat drobné bublinky.. V tomto okamžiku odstavíme ze sporáku, dle chuti dosladíme a svařák necháme "dojít. Před podáváním přecedíme koření.
A tady jeden šálek svařáku jen a jen pro vás.......
A co VY a svařák? Mátě nějaký osvědčený recept?
Svařák je dobrůtka. V zimě u nás bývá často.
OdpovědětVymazatZdravím vás...Svařak s manželem děláme celkem často,jen do něj přidáváme med... je to mňamka :-)
OdpovědětVymazatĎakujem za pozvanie na varené vínko, už si usrkávam :-)
OdpovědětVymazat