Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření

Stránky

úterý 1. ledna 2013

Máslová kolečka



Máslová kolečka
DSC03435

Jedním z klasických druhů cukroví, které nesmí nikdy chybět je "slepované cukroví". Z těsta vykrajujeme různé tvary, nejvděčnejší jsou kolečka, které slepujeme dohromady marmeládou. Marmeládu podle chuti, kdo, co rád - někdo rybízovou, někdo malinovovou, ale ani meruňkovou nic nezkazíme.

SLEPOVANÁ MÁSLOVÁ KOLEČKA
na těsto potřebujeme :
410 g hladké mouky
250 g másla (nanehrazujeme žádným tukem, ale použijeme pravé máslo!)
160 g cukru
1 celé vejce
Vypracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout. Vykrajujeme kolečka, která slepujeme marmeládou.

Rybičková pomazánka


Rybičková pomazánka

DSC03442











Vymyslet něco rychlého na svačinu ?! U nás opět vítězí pomazánka. Tentokrát rybičková.

RYBIČKOVÁ POMAZÁNKA
1 krabička sardinek v tomatě
1/2 krabičky pomazánkového másla
1 malá cibule
Do vyšší misky vyklopíme sardinky. Tentokrát jsem zvolila sardinky v tomatě, ale dají se použít klidně i olejovky. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, pomazánkové máslo a vše dobře ručním mixerem promícháme. Podle chuti přisolíme.
Namažeme na pečivo, ozdobíme zelninkou a můžeme podávat!!!

Těstoviny s kuřecím masem a nivou





Těstoviny s kuřecím masem a nivou








Co bude dnes k obědu?? Tak tuhle otázku určitě o víkendu slýcháte od svých ratolestí.
Když nechceme v kuchyni prožít dovolenou a potřebujeme zasytit hladové krky, potom doporučuji - těstoviny.
Těstoviny s kuřecím masem a omáčkou z nivy jsou jedním z mnoha osvědčených receptů.

TĚSTOVINY S KUŘECÍM MASEM
na přípravu budeme potřebovat :
kuřecí prsíčka
těstoviny (co dům dá - kolínka, vrtulky, mašličky..)
250 ml smetany
nastrouhaný sýr NIVA
sůl. pepř
balíček těstovin

Nejprve si podle návosu na obalu uvaříme těstoviny. Až jsou hotové, zcedíme je a dáme do misky.
Potom si připravíme masíčko s omáčkou. Kuřecí maso nakrájíme na kostky a lehce osmažíme na oleji. Posolíme, popepříme a zalijeme smetanou ( se solí moc nepřeháníme, niva je sama o sobě dost slaná). Přidáme nastrouhanou nivu a za občasného mícháne povaříme, aby nám smetana se sýrem pěkně zhoustla.
Hotovou směs nalijeme na připravené těstoviny, dobře promícháme a můžeme podávat.

Rychlý oběd je na stole a můžeme pomalu přemýšlet, co bude zítra k obědu?

ikonka






Food blog! Blog o vaření, blog s recepty, blog s levnými recepty... to jstena správné adrese!!Těstoviny s kuřecím masem 

Jahodové řezy

Když už se tady píše o jahodách, tak by stálo za to přidat nějaký jahodový receptík....
K našim oblíbeným patří jahodové řezy. Recept jsem kdysi dostala od své kolegyně v práci, která ho měla od své kamarádky..... a dnes ho předám vám!




JAHODOVÉ ŘEZY
na těsto potřebujeme:
250 g cukru krupice
4 žloutky
7 lžic teplé vody
5 lžic oleje
250 g polohrubé mouky
1/2 prdopeče
sníh ze 4 bílků
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu a postupně přidáváme ostatní suroviny. Pečeme na vymazaném plechu při 200 stupních asi tak 20 minut (každému peče trouba jinak).


na krém potřebujeme:
1/2 l rozmixovaných jahod (nejlepší jsou čerstvé, ale mražené udělají stejnou službu)
2,5 balíčku jahodového pudinku (když není jahodový, můžeme dát i vanilkový)
250 g másla
moučkový cukr (na doslazení)
Jahody rozmixujeme, přidáme pudinky rozmíchané v troše vody a svaříme na hustou kaši. Vychladlou hmotu zašleháme do másla utřeného s cukrem.
Jahodovou hmotu natřeme na upečený piškot.
Navrch dáme polevu vyrobenou z 1 čokolády na vaření a 2 dkg 100% tuku.

A malá změna:řezy můžeme udělat i do dortové formy, akorát množství těsta zkrátíme o polovinu!



Necháme vychladit a potom už jen s chutí do toho!!!!!


Jedlíkovo vaření!Pro všechny kdo rádi vaří i ochutnávají různé recepty.Najdete tu soustu receptů,tipů a spoustu dalšího nejen o vaření!

Vyzkoušejte i další recepty z jahod - jahodovou pěnu nebo jahodovo-tvarohový dezert !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...