Dnes zůstaneme u domácího zavařování a uděláme si domácí jahodovou marmeládou. Pokud se vám najednou sejde vetší množství jahod,tak doporučuji vyzkoušet domácí jahodovou marmeládu. Domácí jahodová marmeláda je daleko lepší než ty kupované "jahodové pomazánky", kde velkou část obsahu tvoří jablečný protlak..prostě domácí je domácí :) A její příprava není vůbec složitá. Důležité je nebát se pustit se do výroby :)
Někde už černý bez pomalu odkvéta, ale u nás teprve rozkvétá. Takže byl víkendu ideální čas na výrobu domácího bezinkového sirup. Sirup z černého bezu nesmí v naší spíži chybět! Je úžasný v letních vedrech na osvěžení, v zimě pomáhá při léčbě chřipek a nachlazení... prostě bezinkový sirup je "domácí lék".
A opět pokračujeme v sérii jahodových receptů. Tak nevím, nevím kolik jahod letos díky tomu " neletnímu počasí" sklidím. Ale co určitě u nás v kuchyni nebude chybět, tak to jsou jahodové knedlíky!
Jahodové knedlíky jsou prostě klasika.