Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Candát v citronové marinádě

Stránky

čtvrtek 4. června 2015

Candát v citronové marinádě


Po hodně dlouhé době přináším "rybí" recept.  Ne, že bychom rybu tak dlouho v naší kuchyni neměli, ale stále dokola točím několik receptů, které už ode mně z blogu znáte. A tak bylo potřeba vyzkoušet zase něco nového. Tentokrát bude hlavním hrdinou receptu candát.... 






A můžeme se pustit do vaření... nejprve candáta zbavíme šupin....
Pokud máte nějaký použitelný figl, jak rychle zbavit rybu šupin, budu ráda za každý námět...

A pokud se nám podaří  rybu zbavit šupin můžeme se pustit do porcování. Já jsem rybu vyfiletovala a naporcovala na menší kousky. 




Vyfiletovanou rybu jemně osolíme a potřeme marinádou připravenou z:
šťávy z jednoho citronu
1 lžičky mleté sladké papriky
špetky mletého pepře
2 lžic oleje


Takto připravenou rybu necháme v lednici alespoň  dvě hodiny odpočinout.
Potom vložíme rybu do pekáčku, na každou porci ryby položíme plátek másla.
Vložíme do trouby a horkovzduchem pečeme na cca 170 st asi tak 15 minut.




Jako přílohu můžeme podávat zeleninový salát a u nás hodně oblíbené pískové brambory. Recept na pískové brambory najdete ZDE.



Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...