Po hodně dlouhé době přináším "rybí" recept. Ne, že bychom rybu tak dlouho v naší kuchyni neměli, ale stále dokola točím několik receptů, které už ode mně z blogu znáte. A tak bylo potřeba vyzkoušet zase něco nového. Tentokrát bude hlavním hrdinou receptu candát....
A můžeme se pustit do vaření... nejprve candáta zbavíme šupin....
Pokud máte nějaký použitelný figl, jak rychle zbavit rybu šupin, budu ráda za každý námět...
A pokud se nám podaří rybu zbavit šupin můžeme se pustit do porcování. Já jsem rybu vyfiletovala a naporcovala na menší kousky.
Vyfiletovanou rybu jemně osolíme a potřeme marinádou připravenou z:
šťávy z jednoho citronu
1 lžičky mleté sladké papriky
špetky mletého pepře
2 lžic oleje
Takto připravenou rybu necháme v lednici alespoň dvě hodiny odpočinout.
Potom vložíme rybu do pekáčku, na každou porci ryby položíme plátek másla.
Vložíme do trouby a horkovzduchem pečeme na cca 170 st asi tak 15 minut.
Jako přílohu můžeme podávat zeleninový salát a u nás hodně oblíbené pískové brambory. Recept na pískové brambory najdete ZDE.
Žádné komentáře :
Okomentovat
Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!