Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Houbový Uncle Bens

Stránky

čtvrtek 19. září 2013

Houbový Uncle Bens


Houbařská sezona je v plném proudu...a možná už i vám dochází fantazie... a tak přemýšlíte o tom, co z  hub stále připravovat....A protože i u nás je hub dostatek a můj velký jedlík mě stále zásobuje svými úlovky, rozhodla jsem se oprášit letitý recept a houby využít na výrobu houbových zásob na zimu...








Tenhle recept je opravdu už dost starý a tak je mohu v klidu napsat, že je i lety osvědčený. A možná ho i někteří z vás dobře znají! 
Tahle houbová omáčka se dá  zařadit do skupiny univerzál ... dá se použít na těstoviny, do rizota, k masu...
A základem houbové omáčky alá Uncle Bens jsou houby...v našem případě hned 2 kila hub...







Na houbový Uncle Bens si připravte:
2 kg očištěných a pokrájených hub povařených v osolené vodě
250 ml oleje
750 g cibule pokrájené na kostičky
1 kg červené papriky pokrájené  na kostičky





Na rozpáleném oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme papriku a chvilku podusíme. Potom přidáme  povařené houby a 
200 g cukru
3 lžičky soli
600 g rajského protlaku
1 lžičku mletého nového koření
3 lžíce pepře






Promícháme a podusíme.....




Hotovou směs plníme do skleniček a zavařujeme po dobu 60 minut.



A máme tu další várku hub ..........







A co VY a letošní houbová sezona?














16 komentářů :

  1. Ahoj Alis, my jsme snad jediní u koho houby nerostou . a ten tvůj recept vypadá náramně dobře, no teď už jen mít ty houby .
    a zdravíme všechny do Jedlíkova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Verunko, třeba ještě začnou růst :) Moc všechny zdravím!

      Vymazat
  2. Ahoj Alis, to je fajn recept, to snad ještě půjdeme do lesa :-) Jinak už se nám tam ani nechce :-)) Máculka

    OdpovědětVymazat
  3. Alis to je krásne, normálne závidím (v dobrom):-D aj ja som bola včera na hríby ale našla som len štyri masláky :-( u nás nerastú...si šikovná, vieš čo s takou krásnou nádielkou robiť :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Alis! Když syn přinese houby, tak pilně sušíme, dusíme a zamrazujeme a baštíme dobroty. Tvůj recept zaujal mého muže (to je u nás hlavní šéfkuchař) a uložil si ho. Určitě se chystá na jeho vyzkoušení.
    Přeji hezký víkend, měj se fajn. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Alis.Kápla by jsi mě do noty zase pro změnu ty,ale bohužel nejsou lidi kdo by mě odvezl na houby a navíc nemám již jednu jedinou skleničku.Ale enkle bens si píši do mých PC receptíků
    PS: Alis šťávu klidně udělej,můžeš dát i více cukru,ale já to musím dělat opravdu s malounko cukrem.manželovi jsem ji sladila stévií.
    měj krásný víkend a doufám ještě sluníčkově.:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný houbařský úlovek, Mńam :))

    OdpovědětVymazat
  7. Tento recept poznám a robím ho, no bohužiaľ tento rok poslabšie, nemame času sa dostať do lesa kôli rekonštrukcii domu, tak snaď až presťahujeme firmu sa nam to uvoľní a my sa do toho lesa znova dostaneme. Inak tento Unsle benc mame moc radi :-) A Tvoje huby sú rozprávkovo nádherne, super ulovky.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj,

    zkouším na svém blogu rozjet jeden projekt s recepty,třeby by tě to mohlo zajímat, mrkni tady: http://dullsinea.blogspot.cz/2013/09/projekt-cestujici-recepty.html

    Pokud by ses chtěla zapojit budu jedině ráda + pokud by si o tomto projektu řekla dalším lidem, pomůže mi to.

    OdpovědětVymazat
  9. Ňam ňam ňam :))) Dlouhou dobu jsem houby nemusela, ale teď bych je mohla jíst furt! Je zajímavé, jak se člověku během života mění chutě... :) Nejedla jsem mák, houby, vývary... a teď se na těchto dobrotách ráda pochutnám! :)
    Z hub děláme podobnou "čalamádu", také s paprikami, cibulí a kečupem, ještě přidáváme ocet, takže směs má takovou ostřejší kyselejší chuť :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...