Už mockrát jsem vám tu psala, že pomazánky jsou záchranou rychlé svačiny, či večeře. Pomazánky připravuji jedlíkům poměrně dost často. A stejně jako u polévek, člověk točí stále dokola ty své oblíbené a jedlíky žádané. Ale jednu z mých oblíbených jsem vám tu ještě nepředstavila. Takže dnes jsem tu s receptem na rychlou tuňákovou pomazánku.
tuňáková pomazánka |
Na rychlou pomazánku z tuňáka potřebujeme:
1 pomazánkové máslo
1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě
1 lžíci hořčice
sůl
citron
Při výběru tuňákové konzervy doporučuji nešetřit. Stává se, že některé "levnější" druhy těchto konzerv jsou spíše směsicí rozličných zbytků, a ne krásným tuňákovým masíčkem!
Tuňákové maso vyndáme z konzervy a vše ještě jemně rozmělníme vidličkou. Přidáme pomazánkové máslo, hořčici a vše dobře promícháme. Dochutíme solí a dle chuti citronovou šťávou.
Obvykle do rybičkových pomazánek přidávám cibuli, ale do tuňákové pomazánky ji nedávám...nechávám vyniknout jemnou tuňákovou chuť!
A jako příloha se hodí domácí pečivo! Recept na domácí pečivo najdete ZDE!
Domácí tuňáková pomazánka podle Alis |
Recepty na mé další oblíbené pomazánky najdete ZDE
A co VY a pomazánky, kterou děláte nejčastěji?
Milá Alis, trochu jsem ve sklusu se čtením Tvých výborných receptů, takže to musím hned napravit a jdu se inspirovat. Tuňáková pomazánka je prostě dokonalá, taky dávám hořčici a pom. máslo, většinou bez cibule. Je to jedna z našich nejoblíbenějších a to mi připomnělo, že už jsem ji dlouho nedělala. Krásný den Alis!!
OdpovědětVymazatAhoj Marci,moc Tě zdravím!
VymazatAhoj Alis! V současné době hodně děláme vaječnou pomazánku. Křepelky snášejí jak o život a nestačíme vajíčka jíst. Nebudu ji zde popisovat. Jistě jí každý zná.
OdpovědětVymazatPak dělám ráda pomazánku z rybiček. Těch v oleji i v tomatu. Jenže mi poslední dobou moc nechutnají. Mám pocit, že do konzervy nacpou, co se jim nehodí jinde.
Tuňákovou jsem nezkoušela. Nějak mám z něj strach. Jednou jsem ho v nějaké konzervě jedla a nechutnal mi. Pokusím se tu fobii překonat a tvůj recept vyzkouším.
Přeji pěkný den. :-)
Ahoj Jarmilko, tuňáka se vůbec neboj. Podle mě je daleko lepší než kdejaké rozšrotované sardinky :)
VymazatAlis, dobrý recept. Taky kupuji kvalitnějšího tuňáka, přesně jak doporučuješ :-)Většinou ho ale máme jen tak se zeleninou a pečivem.
OdpovědětVymazatAhoj Dani, se zeleninou a s pečivem je také moc dobrý :)
VymazatAhoj Alis, pomazánka je skvělá a takové máme moc rádi!!!!!!! Děkuji Ti za držení palců, operace dopadla dobře a uvidím jak se to bude vyvíjet dále, zatím musím chodit o berlích a cvičit!!!!!!!!!!Ali, tak se měj krásně a přejí ti hezké jarní dny , pohodu a samé skvělé nápady!!!!!!!!!!!
OdpovědětVymazatAhoj Alí, moc Tě zdravím a jsem moc ráda, že jsi zpět. Přeji Ti hodně sil při rekonvalescenci a těším se na další Tvé dortíky :)
VymazatTaky dělám podobnou, bez citronu a hořčice, jen přidám cibuli, a někdy i tavený sýr, i když ten je nejlepší s makrelou:-))
OdpovědětVymazatAhoj Ajko, díky za inspiraci, ten taveňák vyzkouším do makrelové pomazánky!
VymazatTato pomazánka je nielen nam tuniačikovo chutná ale je rýchla a to sa mi na nej ešte viac páči :-)horčicu som ešte neskúšala.
OdpovědětVymazatAhoj Mery, moc díky!
VymazatAhojky Alis, zrovna nedávno jsem ji dělala. Jdu mrknout na další tvé inspirace ...
OdpovědětVymazatHezký večer ... Věra
Ahoj Věrko,moc Tě zdravím!
VymazatTunáka tak toho já moc ráda :o)
OdpovědětVymazatAhoj Marti, moc Tě zdravím!
VymazatAhoj Alis, děkuji za tip. Kluk má rád vše od ryb, pomazánku takto vyzkouším. :-)
OdpovědětVymazatAhoj Intuice, budu ráda, když vyzkoušíš!
VymazatAlis ahoj!
OdpovědětVymazatJá mám pomazánky moc ráda. Zejména česnekovou, vajíčkovou a budapešťskou. :-) To jsou moje tři nej nej pomazánky. :-) Mám ráda i škvarkovou, ale ne každý jí umí udělat opravdu dobře a pak mi přijde taková mdlá až suchá a ta mi nechutná.
No a pak mi moc chutná ta rybí pěna, jak bývá na chlebíčku. :-)
Krásný den Alis přeji. Ahooooooooooj!!!!!!!!!
Ahoj Šári, moc díky!
VymazatHned jsem ji udělala na dnešek manželovi do práce na svačinu. :) Je superrychlá, nejrychlejší ze všech tuňákových, které jsem kdy zkoušela a dobrá(odpadlo loupání a krájení cibule, vaření, loupání a krájení vajec :))
OdpovědětVymazatPomazánky dělám docela často, střídám je a mám jich plnou elektronickou domácí kuchařku! Postupně je budu určitě zveřejňovat i na svém blogu.
Ahoj Babeto, jsem ráda, že jsi ji vyzkoušela. Na Tvé pomazánky se moc těším, inspirace není nikdy dost :)
VymazatJá se přiznávám, že tuňáka jsem snad ještě nikdy nejedla. Nevím proč, ale už dlouho se odhodlávám k tomu, abych ho koupila. Já dělávám pomazánky také moc ráda a dost často. Buďto je to "co dům dá" a pak také tvarohovou nebo rybičkovou, ty vedou.
OdpovědětVymazatAhoj Ježurko,moc díky za návštěvu!
VymazatAhoj Alenko, mluvis mi z duse:-)) Levne tunakove, i jine rybi konzervy jsou opravdu ze zbytku ryb a krome toho byva pouzivan olej vseho druhu. Usetri se par korun, ale vyhodi se ty za levnou konzervu. Tady se pouziva hodne casto, pomazanku jsem jeste nedelala, tak vyzkousim. Hezky vikend!
OdpovědětVymazatZdravím a skoušel tuto pomazánku někdo s máslem ????
OdpovědětVymazatTak sem pomazánku vyskoušel s máslem a zustala prázdna myska takže uspěch děkuju za dobrej recept :)
Vymazatjsem moc ráda, že jste vyzkoušel také s máslem. A hlavně že se povedla a chutnala!!!!
Vymazat