Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Domácí gulášová polévka

Stránky

středa 6. března 2013

Domácí gulášová polévka

Dnešní recept je většině z vás určitě dobře známý. Gulášová polévka, buřt guláš, bramborový guláš....to je klasika rychlého vaření. Gulášovku dělávám většinou tehdy, když potřebuji opravdu hodně rychlou večeři a nebo polévku k nějakému sladkému pokrmu.

gulášovka
domácí gulášová polévka



Suroviny na přípravu gulášovky se doma najdou skoro vždy a tak zbývá už jen pustit se do vaření!
Na domácí gulášovku potřebujeme:

1 větší klobásu (točený salám, popř párek)
4 brambory
1 cibuli
červenou mletou papriku
1 masox
sůl 



Klobásu, cibuli a brambory pokrájíme na malé kostičky. Cibuli osmahneme na sádle, přidáme klobásku, kterou pěkně opečeme. Přidáme 2 lžičky sladké papriky, promícháme a zalijeme vodou. Přidáme brambory, masox a necháme vše pěkně provařit, dokud brambory nezměknou. 
A na konec dle chuti osolíme a přidáme majoránku.

Vyzkoušejte také další domácí polévky. Recepty najdete ZDE.

A co vy a gulášovka?


A ještě malé upozornění- Jedlíka nově najdete také na Facebooku!


33 komentářů :

  1. No gulášovku já ráda... a mužskej ještě víc:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Gulášovka je u nás oblíbená. Když pospíchám je s klobáskou a jinak ji dělám z masa. Ali, děláš mi chutě. :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. bezva tip na rychlou polévku. Já jsem na gulášovku jaksi úplně zapomněla. Doma jsme ji nedělávali a přitom je tak snadná. Musím ji taky zařadit do repertoáru :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Gulášová polévka je u nás oblíbená nejvíc,když jsou i vdolky :-) Dělám ji ale z mletého masa.Zeť říká,že ji mám "vymazlenou" a většinou se u tohoto jídla sejdeme všichni :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Alí, s mletým masem jsem ji ještě nezkoušela! Díky za typ!

      Vymazat
  5. Alis taky dělám gulášovku,buď z mletého masa,nebo kousek plecka a navíc ji zahušťuji zásmažkou.

    OdpovědětVymazat
  6. Protože nejsme moc polévkoví, dělám místo gulášovky BRGUL=bramborový guláš,suroviny jsou stejné, přidávám trochu česneku.

    OdpovědětVymazat
  7. Alis gulášik sa ti vydaril až slintám :-)aj ja často varievam , vďačné papáničko ....

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Alis, gulášovku dělám často, taky buřtguláš, nebo klasický guláš. Děda by to mohl obědvat každý den.

    OdpovědětVymazat
  9. Milá Alis, já když vidím polívku, hned na ni dostanu chuť :). Jsem hrozně polívková a taky ráda vařím gulášovku na večeři, suroviny na ni máme doma vždycky. Když si ji chci vylepšit a doma je trochu víc surovin - tam tam přidávám i mrkev a rajský protlak anebo do ní dám fazole. Prostě gulášovka je skvělý základ a dá se obměňovat a nikdy nenudí. Skvělý tip!

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Alis!
    Co já a gulášovka? Jsme nejlepší kamarádky!!! Tedy ona a moje zažívací ústrojí a chuťové pohárky! :-D Je to má nej nej nej polévka!!!!! Ale nemám ráda hustou gulášovku musí být pěkně vodová. :-)
    Mňam! Úplně jsem na ní dostala chuť a to jsem dnes měla hrachovou s krutonky. :-)
    Krásný den přeji Alis! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šári,moc Tě zdravím! Hrachovku už jsem taky dlouho nedělala, díky za připomenutí!

      Vymazat
  11. Ahoj Alis, my taky máme doma rádi gulášovku, my teda zas raději spíš tu zahuštěnou. Ali měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat
  12. Super, taky ji dělám

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Alis! Ty jsi se receptem trefila do našeho dnešního oběda. Manžel (já se totiž už několik let do vaření nepletu) včera večer ovařil hovězí kost. Pak udělal základ na gulášovku. Samozřejmě tam dal maso od kosti a brambory. To byla taková ňamka. Občas dělá buřtguláš, ale to se s dnešní gulášovkou nedá srovnat. Myslím, že ten obrovský hrnec u nás dlouho nevydrží. :D
    Děkuji za přání. :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Gulášovka nezklame. Taky ji dělám hlavně ke sladkým jídlům, aby se masorádi necítili ochuzení. Ty tam nedáváš jíšku?
    Tři dny jsme se stravovali po rakousku. Gulášovku mají v každém ski-restaurantu, ale mají ji kyselejší než jsme zvyklí. A to není stářím :D
    I ostatn jídla jsou jiná - zajímavé a chutné kombinace. Zmíním se o tom u sebe...
    Hezkou neděli přeju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Katy, já tam jíšku nedávám. Dávám víc brambor a ty to trochu zahustí.

      Vymazat
  15. Moc děkuji za recept. Chtěla jsem se zeprat jak dlouho příprava trva a zda to jde dělat i bez masoxu? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za návštěvu. Příprava, včetně nakrájení surovin a vaření, trvá zhruba 1,5 hodinky. Masox můžete nahradit klasickým masovým vývarem a nebo ho úplně vynechat.

      Vymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...