domácí gulášová polévka |
Suroviny na přípravu gulášovky se doma najdou skoro vždy a tak zbývá už jen pustit se do vaření!
Na domácí gulášovku potřebujeme:
1 větší klobásu (točený salám, popř párek)
4 brambory
1 cibuli
červenou mletou papriku
1 masox
sůl
Klobásu, cibuli a brambory pokrájíme na malé kostičky. Cibuli osmahneme na sádle, přidáme klobásku, kterou pěkně opečeme. Přidáme 2 lžičky sladké papriky, promícháme a zalijeme vodou. Přidáme brambory, masox a necháme vše pěkně provařit, dokud brambory nezměknou.
A na konec dle chuti osolíme a přidáme majoránku.
Vyzkoušejte také další domácí polévky. Recepty najdete ZDE.
A co vy a gulášovka?
A ještě malé upozornění- Jedlíka nově najdete také na Facebooku!
No gulášovku já ráda... a mužskej ještě víc:-)))
OdpovědětVymazatAhoj Ajko,moc Tě zdravím!
VymazatGulášovka je u nás oblíbená. Když pospíchám je s klobáskou a jinak ji dělám z masa. Ali, děláš mi chutě. :-)))
OdpovědětVymazatAhoj Ivuš, moc Tě zdravím!
VymazatTak my taky gulášovku můžem!!
OdpovědětVymazatAhoj Blani, díky za návštěvu!
Vymazatbezva tip na rychlou polévku. Já jsem na gulášovku jaksi úplně zapomněla. Doma jsme ji nedělávali a přitom je tak snadná. Musím ji taky zařadit do repertoáru :-)
OdpovědětVymazatAhoj Kivi, moc díky!
VymazatGulášová polévka je u nás oblíbená nejvíc,když jsou i vdolky :-) Dělám ji ale z mletého masa.Zeť říká,že ji mám "vymazlenou" a většinou se u tohoto jídla sejdeme všichni :-)
OdpovědětVymazatAhoj Alí, s mletým masem jsem ji ještě nezkoušela! Díky za typ!
VymazatAlis taky dělám gulášovku,buď z mletého masa,nebo kousek plecka a navíc ji zahušťuji zásmažkou.
OdpovědětVymazatAhoj Miluško,moc Tě zdravím!
VymazatProtože nejsme moc polévkoví, dělám místo gulášovky BRGUL=bramborový guláš,suroviny jsou stejné, přidávám trochu česneku.
OdpovědětVymazatAhoj Miládko, díky za typ :)
VymazatAlis gulášik sa ti vydaril až slintám :-)aj ja často varievam , vďačné papáničko ....
OdpovědětVymazatAhoj Akeber, moc díky!
VymazatAhoj Alis, gulášovku dělám často, taky buřtguláš, nebo klasický guláš. Děda by to mohl obědvat každý den.
OdpovědětVymazatAhoj Evi, gulášovka je prostě vděčné jídlo :)
VymazatMilá Alis, já když vidím polívku, hned na ni dostanu chuť :). Jsem hrozně polívková a taky ráda vařím gulášovku na večeři, suroviny na ni máme doma vždycky. Když si ji chci vylepšit a doma je trochu víc surovin - tam tam přidávám i mrkev a rajský protlak anebo do ní dám fazole. Prostě gulášovka je skvělý základ a dá se obměňovat a nikdy nenudí. Skvělý tip!
OdpovědětVymazatAhoj Marcelko,moc díky!
VymazatAhoj Alis!
OdpovědětVymazatCo já a gulášovka? Jsme nejlepší kamarádky!!! Tedy ona a moje zažívací ústrojí a chuťové pohárky! :-D Je to má nej nej nej polévka!!!!! Ale nemám ráda hustou gulášovku musí být pěkně vodová. :-)
Mňam! Úplně jsem na ní dostala chuť a to jsem dnes měla hrachovou s krutonky. :-)
Krásný den přeji Alis! :-)
Ahoj Šári,moc Tě zdravím! Hrachovku už jsem taky dlouho nedělala, díky za připomenutí!
VymazatAhoj Alis, my taky máme doma rádi gulášovku, my teda zas raději spíš tu zahuštěnou. Ali měj se moc hezky
OdpovědětVymazatAhoj Verunko,moc Tě zdravím a díky!
VymazatSuper, taky ji dělám
OdpovědětVymazatAhoj Alí, moc Tě zdravím!
VymazatAhoj Alis! Ty jsi se receptem trefila do našeho dnešního oběda. Manžel (já se totiž už několik let do vaření nepletu) včera večer ovařil hovězí kost. Pak udělal základ na gulášovku. Samozřejmě tam dal maso od kosti a brambory. To byla taková ňamka. Občas dělá buřtguláš, ale to se s dnešní gulášovkou nedá srovnat. Myslím, že ten obrovský hrnec u nás dlouho nevydrží. :D
OdpovědětVymazatDěkuji za přání. :-)
Ahoj Jarmilko, manžel je určitě vynikající kuchař!!!
VymazatGulášovka nezklame. Taky ji dělám hlavně ke sladkým jídlům, aby se masorádi necítili ochuzení. Ty tam nedáváš jíšku?
OdpovědětVymazatTři dny jsme se stravovali po rakousku. Gulášovku mají v každém ski-restaurantu, ale mají ji kyselejší než jsme zvyklí. A to není stářím :D
I ostatn jídla jsou jiná - zajímavé a chutné kombinace. Zmíním se o tom u sebe...
Hezkou neděli přeju!
Ahoj Katy, já tam jíšku nedávám. Dávám víc brambor a ty to trochu zahustí.
VymazatDala bych si...
OdpovědětVymazatMoc děkuji za recept. Chtěla jsem se zeprat jak dlouho příprava trva a zda to jde dělat i bez masoxu? Děkuji
OdpovědětVymazatDíky za návštěvu. Příprava, včetně nakrájení surovin a vaření, trvá zhruba 1,5 hodinky. Masox můžete nahradit klasickým masovým vývarem a nebo ho úplně vynechat.
Vymazat