Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Jedlíkova jarní soutěž

Stránky

sobota 9. března 2013

Jedlíkova jarní soutěž


Od té doby, co se Jedlík přestěhoval na novou adresu jsme tu ještě neměli žádnou soutěž!
A tak jsem se s blížícím se jarem a nadcházejícími velikonocemi  rozhodla pro vás uspořádat 
malou jarní soutěž 


A protože jsme na "Jedlíkovi" bude se i tentokrát soutěž týkat vaření! 



Pokud se budete chtít do soutěže zapojit, potom do komentáře pod článkem napište 

recept na Vaše oblíbené velikonoční jídlo

  (sladké, slané, kyselé....prostě Vaše nejoblíbenější)
do receptu uveďte  i potřebné množství surovin


Své recepty můžete vkládat až do 
úterý 19.3.2013 (do 12,00 hod)

                  Z uveřejněných komentářů budou nezávislou "jedlíkovou porotou" vylosováni 2 výherci na které čeká  jarní odměna!      

A o co že tentokrát soutěžíme?

 Hlavním  partnerem jarní soutěže je nakladatelství Fragment , které do jarní soutěže věnovalo pěkné knižní ceny. 



Výherci se mohou těšit na knížku plnou křížovek a receptů....Křížovky a prima  recepty a na malý velikonoční dárek z mé dílny :)


Logo


Neváhejte a zapojte se i VY!










6 komentářů :

  1. Ahoj Alis!
    Jéééé soutěž! Tu já ráda. :-)
    Tak mezi má hodně oblíbená jarní jídla patří:
    LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT:
    Potřebujeme: 5 středních brambor, svazek ředkviček, 2 lžíce křenu (ve skleničce nebo čerstvý), 2 jarní cibulky, hrst posekané petrželky citronovou šťávu z poloviny citronu, sůl, pepř

    Postup:
    Dobře očištěné brambory dejte vařit ve slupce. Na středním plameni to bude trvat zhruba 20 - 25 minut. Po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na malé kousky nebo plátky, podle toho, co vám vyhovuje. Přidejte na malé kousky pokrájené ředkvičky, nadrobno nasekanou cibulku a petrželku. Vše spojte jogurtem, křenem a zakápněte citronovou šťávou. Osolte a opepřete. Salát je dobré před konzumací vychladit. A pak dobrou chuť. :-)

    K salátu si moc rádi děláme tyto řízky:
    KUŘECÍ PRSA V JOGURTU:
    Potřebujeme:
    2 kuřecí prsíčka, 2 bílé jogurty, 2 lžíce chilli omáčky, 2 stroužky česneku, hladkou mouku podle potřeby, strouhanku podle potřeby, 1 vejce, olej, sůl a pepř.

    Postup:
    Kuře si připravte nejlépe jeden den dopředu nebo ráno. Prsíčka rozkrojte podélně na poloviny, aby maso nebylo příliš vysoké, lehce naklepejte klouby ruky přes sáček a vložte do uzavíratelné misky.
    Smíchejte jeden kelímek jogurtu s chilli omáčkou a utřeným česnekem. Dochuťte solí a pepřem. Marinádou maso potřete ze všech stran a dejte odpočinout do ledničky.
    Těsně před smažením si připravte trojobal. Vajíčko rozkvedlejte a mouku se strouhankou použijte dle potřeby. Kuřecí prsa klasicky obalte a dejte smažit, jak jste zvyklí.

    Do marinády můžete použít nejrůznější koření a bylinky. Např. drcený kmín, kurkumu, koriandr, rozmarýn, citronovou kůru. :-)

    A kuřecí maso můžete také připravit bez trojobalu, stačí když je opečete na grilu nebo grilovací pánvi.

    A je to MOC dobré a lehké. :-)
    Ten salát nemá chybu. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Alis, přeji Ti krásnou neděli! Jsme naladěny stejně a tak Tě zvu na mou jarní soutěž, která začne zítra.
    Co se týče oblíbeného receptu, tak na vánoce a stejně tak i na velikonoce moc ráda dělám toto cukroví - je moc olíbené, je ho dost a příprava není vůbec náročná:
    Žloutkové řezy
    180 g másla
    180 g moučk. cukru
    utřeme spolu
    pak přidáme 120 g mletýh ořechů
    120 g polohrubé mouky a sníh ze 4 bílků.
    Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
    Ještě na horký plát těsta rozetřeme žloutkovou polevu:
    4 žloutky + 160 g moučk. cukru.
    Necháme zaschnout a druhý den krájíme na malé čtverečky.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den,
    nejen na velikonoce, ale i v jiné svátky dělám piškoty banánem: plátky banánu vložit mezi piškot, namočit do čokolády a nechat zatuhnout nejlíp do druhého dne.
    Je to jednoduchý a dobrý! Jarka L.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Alis!
    Soutěž je dobrý nápad, přidávám jeden recept, je sice trochu dražší a pracnější, ale zato samá chuť.

    Velikonoční nádivka

    Rozpočet: 500 g pečené vepřové plece, 500 g vařené uzené krkovice, 500 g orestovaných kuřecích prsíček, 4 rohlíky, 6 vajec, 2 lžíce petrželové natě, 500 ml mléka, sůl a pepř podle chuti, 1 lžička strouhaného muškátového oříšku, 2 hrsti strouhanky.
    Sádlo na vymazání a strouhanka na vysypání formy, 1 lžíce rostlinného tuku na pánev.

    Rohlíky nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi s tukem. Všechno předem připravené vychladlé maso nakrájíme na malé kousky, vložíme do mísy, přidáme osmažené rohlíky, sůl, koření a petržel. V mléku rozšleháme žloutky, tekutinu vlijeme do mísy, přisypeme strouhanku a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotu napěchujeme do připravené formy a formu vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme po dobu asi 30 minut. Nádivku můžeme podávat jako teplé hlavní jídlo s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší, popř. zastudena s chlebem a kyselou okurkou.

    OdpovědětVymazat
  5. aHOJ ALIS!!!!
    Tak u nás se dělá spousta všelijakých dobrot.Někdy udělám to,jindy zkusím tamto.Pokaždé ale dělám perníčky,které zmizí mezi prvními....
    600g hl,mouky
    300 g cukru
    200 g medu
    150 g másla
    3 vejce
    2 lžičky skořice
    2 lžičky jedlé sody
    nastrouhaná kůra z jednoho citronu.
    vypracujeme těsto,dáme do folie a necháme odpočívat v lednici do druhého dne.
    Vykrájíme velikonoční tvary z rozváleného asi 5 mm silného plátu.Pečeme asi 10 minut na 180 stupňů

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Alis, ode dne, kdy jsi vyhlásila soutěž, nabírám odvahu k přihlášení. Proč? Důvod je jednoduchý - moje účinkování v kuchyni se omezuje na nezbytně nutnou dobu, proto se necítím na to, abych rozdávala kuchařská moudra. S klubíčky - tak to by bylo trochu lepší. Ani nevím, jestli vyhovím Tvé podmínce o udání množství. Moje základní měrné jednotky jsou OD OKA,PŘIMĚŘENĚ, TROCHU.Oblíbená mlska na Velikonoce se jmenuje VELIKONOČNÍ( nebo taky JARNÍ) NÁDIVKA.Co potřebujeme.
    Moravské uzené (nebo kýtu), uzenou krkovici, maso z uzených kostí, šunkovou klobásu, klobásu LANGOLD,vařená vajíčka, strouhaný sýr, osmahnuté kostičky tmavého toustového chleba,česnek, sůl, pepř, bazalku,žloutky, sníh z bílků,na hrubo nastrouhaný kousek syrové mrkve a..větší hromádku zeleného: mladé kopřivy (jsou -li), pažitka nebo plocholistá petrželka.Uvedené suroviny se smíchají , peče se to na vymazaném a strouhankou vysypaném plechu. Vrch drobně posypeme ještě zbytkem strouhaného sýra.Nudličky vařeného vajíčka, nastrouhané mrkve a ta hora zeleného zajišťují barvy, které nádivce dávají název JARNÍ.
    Jí se kdykoli se jde kolem...

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...