Receptů na domácí Pribináčky, Pacholíky či Smetánky koluje ve světě spousta. Tenhle recept mě zaujal hlavně tím, že je rychlý a jednoduchý na přípravu ... a výsledek stojí opravdu za to!
Domácí Pacholík |
Na přípravu domácího Pacholíka (či chcete-li tvarohovo-smetanového krému) si připravte:
1 vaničku tvarohu
2 zakysané smetany
cukr dle chuti
domácí Pacholík |
Zakysané smetany smícháme s tvarohem a dle chuti osladíme. Jak jsem slibovala, je to opravdu jednoduché a rychlé.
Pokud máte raději Pacholíky kakaové..potom stačí jen přidat kakao! A co takhle stracatella....potom přidáme kousky čokolády...prostě fantazii se meze nekladou!
Zdroje receptu: TradicniRecepty.cz. - otestováno na mých jedlících! A doporučuji vyzkoušet!
A malá pozvánka do jarní soutěže:
Nezapomeňte se zapojit do jarní soutěže!
soutěž najdete ZDE
Milá Alis, připomněla jsi mi recept, který už jsem hrozně dlouho nedělala. Mám ráda takové krémy a zrovna včera jsme doma mlsně chodili a nebylo, co smlsnout :). Půjdu koupit tvaroh a smetánku a hned se dám do vyrábění. Domácí pacholíček je nejlepší - aspoň tam nejsou Ečka atd. A zase moc pěkné fotky!
OdpovědětVymazatAhoj Marci,moc díky! Musím říct, že mi tenhle chutná daleko víc než kupovaný :)
VymazatDobrý den,včera jsem na Vás !narazila! a hned jsem si Vás musela přidat mezi své oblíbence a už dneska taková dobrota ! :))
OdpovědětVymazatDěkuji za návštěvu! A jsem moc ráda, že jste si sem našla cestu !
VymazatAhoj Alis!
OdpovědětVymazatMňam mňam! Mám moc ráda Pribináčky, Termixy prostě tvarohové dobrůtky. :-) Recept vypadá parádně a představ si, že ho zvládnu i já sama. :-)
Krásně nafocené, jak koukám na fotky, ihned bych si dala. :-)
Zejména ten v poháru - jak vidím banán, tak neodolám. ;-)
Krásný den ti Alis přeji. :-)
Ahoj Šári, myslím, že to zvládneš udělat s přehledem :) a výsledek je opravdu super!
VymazatTak tohle je paráda! :)
OdpovědětVymazatMoc díky!!!
VymazatAlis, tak to bych mohla zkusit. Jen nesmím klukům říct, že v tom je zakysanka.
OdpovědětVymazatHezký den ... Věra
Ahoj Věruško, kluci v tom tu zakysanku určitě nepoznají :)
VymazatAhoj Alis, tak jsem si dnes vzpomněla na tento receptík. Umíchala jsem, naservírovala. Vašík se sice ptal, co to je. Ale oba dva dlabali, až měli boule za ušima. A Vojtík křičel - "pidat,pidat" - nakonec byla jedna dávka málo.
VymazatKrásný zbytek víkendu ... Věra
To je opravdu hodně jednoduché! Mít malé děti, jdu do toho hned! Já bych si dala nejraději stracatellu!
OdpovědětVymazatAhoj Ježurko, doporučuji všem bez rozdílu věku :)
VymazatAhoj Alis, umíchaný tvaroh máme rádi a s čokoládou nemá chybu. Přeji pěkný večer.
OdpovědětVymazatAhoj Zdeni,moc díky!
VymazatAhoj Alis, a chutnají jako doopravdové Pribináčky a Pacholíky? Aby to ten náš malej jedl...:)
OdpovědětVymazatAhoj Baruš, já bych řekla, že to chutná líp než kupovaný.
VymazatTakové rychlovky mám moc ráda. A suroviny na přípravu této mňamky patří k mým oblíbeným. Určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatAhoj Jani, moc Tě zdravím a vyzkoušej, určitě nebudeš zklamaná!
VymazatAlis tak ten udělám Justýnce :o) Martina
OdpovědětVymazatAhoj MArti, věřím, že bude malé berušce chutnat!
VymazatAlis, tak k tvarohovému krému se nechci vyjadřovat. Přišla jsem Ti poreferovat o něčem jiném. Tak nejdřív KOKOSKY.Už je mám i vzhledově SKORO jako Ty. Dnes jsem dělala vanilkové sušenky, chuť výborná, ale... kde jsem udělala chybu? Ty píšeš, že nemění tvar, mně ano -roztekly se. Naštěstí já u všeho pečení dělám miniaturní tvary, takže i ty zvětšené tvary ujdou, ale přece. Nevíš, čím by to mohlo být?
OdpovědětVymazatAhoj Miládko, moc Tě zdravím. Jsem ráda, že kokosky u Tebe zdomácněly :) a věřím, že u sušenek vychytáme "mouchy" a zdomácní taky. S tvarem jsem u těhle sušenek opravdu nikdy neměla problémy. Ale neboj, my na to přijdem! Napadlo mě, jestli to nebude použitým tukem. Já už léta používám na pečení jen Stelu.Pokud jsem použila na takovéhle drobnější cukroví Heru, tak se mi kousky také roztékaly. A také mě napadla teplota trouby. Jestli třeba nebyla příliš nízká a tuk v těstě měl dost času zapracovat? Miládko, napiš mi z jakého tuku jsi je dělala?
OdpovědětVymazatPřesně podle Tebe - Stellu, dávala jsem do předehřáté trouby..
OdpovědětVymazatAhoj Miládko, tak tukem to asi nebude, troubou taky ne, tak mě ještě napadá kvalita mouky. Jinak už mě opravdu nic nenapadá :(
VymazatAž zkonzumujeme,udělá znovu, pak Ti dám vědět, jak to dopadlo...
OdpovědětVymazatBudu čekat :)
VymazatMmmmňam :-) Ďakujem za receptík Alis!
OdpovědětVymazatZdeni vítej na Jedlíkovi, děkuji za návštěvu!!!
VymazatDobrý den Alis, našla jsem Váš blog úplnou náhodou a musím říct,že jsem z něj nadšená a ihned ukládám do záložek. Pacholík už se mě chladí v lednici a musím ho doslova chránit vlastním tělem,aby ještě chvíli vydržel....moji kluci tyto dezerty na tvarohovém základu milují. Takže děkuji za inspiraci a budu u Vás určitě čerpat i nadále. Vaření a pečení je můj velký koníček. :-))))
OdpovědětVymazatDobrý den, děkuji za návštěvu a jsem moc ráda, že mi přibyl další jedlík :) Budu moc ráda, když se budete vracet a dáte vědět, jak se vaření povedlo a jak chutnalo :)
VymazatMilá Alis, tak pacholíci už jsou kompletně snědění a s velikým úspěchem. Určitě budu opakovat. :-) Musím se přihlásit na Váš web,abych se tu neustále nezobrazovala jako anonymní. Martina
VymazatAhoj Martino, to jsem moc ráda, že pacholíci mají úspěch :) Těším se na další návštěvy !
Vymazatšpice
OdpovědětVymazat