Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Bramborová bábovka s mletým masem

Stránky

pátek 15. března 2013

Bramborová bábovka s mletým masem


Malou změnou, kterou určitě potěšíte všechny masojedlíky, je bábovka. Ne, nelekejte se, není to sladká bábovka k odpolední kávě, ale slaná bábovka s mletým masem.





Při přípravě masové bábovky počítejte, že budete potřebovat trochu více času.
Na přípravu potřebujeme:
1 kostku droždí,
100 ml mléka
150 g jemně nastrouhaných vařených brambor
200 g mletého masa
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl, pepř, majoránku
1 celé vejce
asi 220 g polohrubé mouky


Nejprve si z droždí, cukru, vlažného mléka a trochy mouky připravíme kvásek. V míse promícháme nastrouhané brambory s mletým masem. Přidáme nastrouhanou cibuli a prolisovaný česnek. Dobře promícháme, osolíme a ochutíme kořením. Potom přidáme vejce, kvásek a vlažné mléko. Podle pořeby přisypáváme mouku tak, aby nám vzniklo tužší těsto. Podle potřeby můžeme ještě dochutit - doporučuji s kořením nešetřit a chuť trochu zvýraznit!
Vypracované těsto vložíme do vymazané a strouhánkou vysypané bábovkové formy. Těsto necháme ve formě ještě asi tak 45 minut kynout (nelekejte se kyne opravdu hodně pomalu).
Bábovku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi tak 60 minut při 180 st. - do růžova:).
Bábovku vyndáme z trouby, necháme na mřížce vychladnout a můžeme podávat!

Zdroj receptu: Knihovnička Recepty 7/2010 (Nejlepší bábovky) - upraveno




Nezapomeňte se zapojit do jarní soutěže!
soutěž najdete ZDE
soutěž končí 19.3.2013



Jedlíka můžete najít také na Facebooku!





12 komentářů :

  1. Ahoj Alis!
    Naprosto žasnu!!!! :-) Tak o masové bábovce čtu prvně - opravdu! :-)
    No ale nevypadá věru zle. :-)
    Páni, to musí být hodně zajímavá chuť. :-)
    Fotky se mi strašně moc líbí. :-)

    A musím se ti s něčím svěřit - pokaždé když jdu na tvé stránky, tak hned jak vidím fotky v záhlaví, tak dostanu na něco chuť. :-)

    Alis, přeji ti krásný den. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Recept je to hodně zajímavý...,ale nevím, jestli mám dostatek trpělivosti...

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá dost dobře! Zrovna včera jsem koukala na jeden recept na masovou bábovku, budu to muset opravdu někdy zkusit, ta Tvoje se mi líbí víc!

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tohle by mě vůbec nenapadlo prima nápad :o) Martina

    OdpovědětVymazat
  5. To by stálo určitě za vyzkoušení, je to hodně nezvyklý recept.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evi, je to hodně nezvyklé, ale pro masojedlíky jako dělané :)

      Vymazat
  6. Hmm, tohle bych zkusit mohla:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...