Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Domácí Pacholík

Stránky

středa 13. března 2013

Domácí Pacholík

Dnes vám představím recept na rychlý a opravdu jedlý dezert. Minule jsem vás tu zvala na návštěvu stránek TradicniRecepty.cz a právě odtud jsem dnešní recept okoukala.
Receptů na domácí Pribináčky, Pacholíky či Smetánky  koluje ve světě spousta. Tenhle recept mě zaujal hlavně  tím, že je rychlý a jednoduchý na přípravu ... a výsledek stojí opravdu za to!


Domácí Pacholík




Na přípravu domácího Pacholíka (či chcete-li tvarohovo-smetanového krému) si připravte:

1 vaničku tvarohu
2 zakysané smetany
cukr dle chuti

domácí Pacholík


Zakysané smetany smícháme s tvarohem a dle chuti osladíme. Jak jsem slibovala, je to opravdu jednoduché a rychlé.




Pokud máte raději Pacholíky kakaové..potom stačí jen přidat kakao! A co takhle stracatella....potom přidáme kousky čokolády...prostě fantazii se meze nekladou!





Zdroje receptu: TradicniRecepty.cz. - otestováno na mých jedlících! A doporučuji vyzkoušet!


A malá  pozvánka do jarní soutěže:

Nezapomeňte se zapojit do jarní soutěže!
soutěž najdete ZDE


34 komentářů :

  1. Milá Alis, připomněla jsi mi recept, který už jsem hrozně dlouho nedělala. Mám ráda takové krémy a zrovna včera jsme doma mlsně chodili a nebylo, co smlsnout :). Půjdu koupit tvaroh a smetánku a hned se dám do vyrábění. Domácí pacholíček je nejlepší - aspoň tam nejsou Ečka atd. A zase moc pěkné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marci,moc díky! Musím říct, že mi tenhle chutná daleko víc než kupovaný :)

      Vymazat
  2. Dobrý den,včera jsem na Vás !narazila! a hned jsem si Vás musela přidat mezi své oblíbence a už dneska taková dobrota ! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za návštěvu! A jsem moc ráda, že jste si sem našla cestu !

      Vymazat
  3. Ahoj Alis!
    Mňam mňam! Mám moc ráda Pribináčky, Termixy prostě tvarohové dobrůtky. :-) Recept vypadá parádně a představ si, že ho zvládnu i já sama. :-)
    Krásně nafocené, jak koukám na fotky, ihned bych si dala. :-)
    Zejména ten v poháru - jak vidím banán, tak neodolám. ;-)

    Krásný den ti Alis přeji. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šári, myslím, že to zvládneš udělat s přehledem :) a výsledek je opravdu super!

      Vymazat
  4. Alis, tak to bych mohla zkusit. Jen nesmím klukům říct, že v tom je zakysanka.
    Hezký den ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Věruško, kluci v tom tu zakysanku určitě nepoznají :)

      Vymazat
    2. Ahoj Alis, tak jsem si dnes vzpomněla na tento receptík. Umíchala jsem, naservírovala. Vašík se sice ptal, co to je. Ale oba dva dlabali, až měli boule za ušima. A Vojtík křičel - "pidat,pidat" - nakonec byla jedna dávka málo.
      Krásný zbytek víkendu ... Věra

      Vymazat
  5. To je opravdu hodně jednoduché! Mít malé děti, jdu do toho hned! Já bych si dala nejraději stracatellu!

    OdpovědětVymazat
  6. http://zdena1028.blog.cz13. března 2013 v 21:57

    Ahoj Alis, umíchaný tvaroh máme rádi a s čokoládou nemá chybu. Přeji pěkný večer.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Alis, a chutnají jako doopravdové Pribináčky a Pacholíky? Aby to ten náš malej jedl...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Baruš, já bych řekla, že to chutná líp než kupovaný.

      Vymazat
  8. Takové rychlovky mám moc ráda. A suroviny na přípravu této mňamky patří k mým oblíbeným. Určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, moc Tě zdravím a vyzkoušej, určitě nebudeš zklamaná!

      Vymazat
  9. Alis tak ten udělám Justýnce :o) Martina

    OdpovědětVymazat
  10. Alis, tak k tvarohovému krému se nechci vyjadřovat. Přišla jsem Ti poreferovat o něčem jiném. Tak nejdřív KOKOSKY.Už je mám i vzhledově SKORO jako Ty. Dnes jsem dělala vanilkové sušenky, chuť výborná, ale... kde jsem udělala chybu? Ty píšeš, že nemění tvar, mně ano -roztekly se. Naštěstí já u všeho pečení dělám miniaturní tvary, takže i ty zvětšené tvary ujdou, ale přece. Nevíš, čím by to mohlo být?

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Miládko, moc Tě zdravím. Jsem ráda, že kokosky u Tebe zdomácněly :) a věřím, že u sušenek vychytáme "mouchy" a zdomácní taky. S tvarem jsem u těhle sušenek opravdu nikdy neměla problémy. Ale neboj, my na to přijdem! Napadlo mě, jestli to nebude použitým tukem. Já už léta používám na pečení jen Stelu.Pokud jsem použila na takovéhle drobnější cukroví Heru, tak se mi kousky také roztékaly. A také mě napadla teplota trouby. Jestli třeba nebyla příliš nízká a tuk v těstě měl dost času zapracovat? Miládko, napiš mi z jakého tuku jsi je dělala?

    OdpovědětVymazat
  12. Přesně podle Tebe - Stellu, dávala jsem do předehřáté trouby..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Miládko, tak tukem to asi nebude, troubou taky ne, tak mě ještě napadá kvalita mouky. Jinak už mě opravdu nic nenapadá :(

      Vymazat
  13. Až zkonzumujeme,udělá znovu, pak Ti dám vědět, jak to dopadlo...

    OdpovědětVymazat
  14. Mmmmňam :-) Ďakujem za receptík Alis!

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrý den Alis, našla jsem Váš blog úplnou náhodou a musím říct,že jsem z něj nadšená a ihned ukládám do záložek. Pacholík už se mě chladí v lednici a musím ho doslova chránit vlastním tělem,aby ještě chvíli vydržel....moji kluci tyto dezerty na tvarohovém základu milují. Takže děkuji za inspiraci a budu u Vás určitě čerpat i nadále. Vaření a pečení je můj velký koníček. :-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, děkuji za návštěvu a jsem moc ráda, že mi přibyl další jedlík :) Budu moc ráda, když se budete vracet a dáte vědět, jak se vaření povedlo a jak chutnalo :)

      Vymazat
    2. Milá Alis, tak pacholíci už jsou kompletně snědění a s velikým úspěchem. Určitě budu opakovat. :-) Musím se přihlásit na Váš web,abych se tu neustále nezobrazovala jako anonymní. Martina

      Vymazat
    3. Ahoj Martino, to jsem moc ráda, že pacholíci mají úspěch :) Těším se na další návštěvy !

      Vymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...