Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Pečené šťavnaté kuře

Stránky

čtvrtek 6. března 2014

Pečené šťavnaté kuře


Pomalu se nám blíží víkend a tak vám dnes přináším malý typ na víkendový oběd.
Pečeným kuřetem k víkendovému obědu  určitě nic nezkazíte. Tentokrát jsem kuře pekla trošku jinak. Součástí lednového brandnooz boxu bylo koření šťavnaté pečené kuře. Balíček koření kromě kořenící směsi obsahoval i pečící folii. A samozřejmě jsem to musela hned vyzkoušet. Kuře v pečící folii jsem doposud ještě nikdy nepekla a tak jsem byla opravdu velmi zvědavá na výsledek....





A tady je recept na šťavanté pečené kuře

Dnešní recept na pečené kuře bude opravdu hodně jednoduchý.
Budeme potřebovat:
1 kuře
1 balíček kořenící směsi šťavnnaté pečené kuře od Kotány


A nyní už postupujeme podle návodu na sáčku.
Jak jsme psala na začátku, tak součástí sáčku je kromě kořenící směsi i pečící sáček 


Kuře ze všech stran posypeme kořenící směsí. Kuře se už předem nesolí, kořenící směs je dostatečně slaná.


 Kuře vložíme do pečícího sáčku a přidáme 2 lžíce vody. Pomocí přiložené svorky sáček uzavřeme a protřeseme,aby s kuře obalilo kořenící směsí.




Takto připravené kuře v sáčku vložíme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. asi 1 hodinu.


Po 1 hodině sáček opatrně rozřízneme a kuře necháme ještě 10 minut dopéct, aby se vytvořila křupavá kůrčička.....


Tak a máme hotovo. Pečení v pečícím obalu mohu opravdu doporučit, kuře bylo pěkně šťavnaté.




A co VY? Jaké máte máte zkušenosti s pečením v pečícím obalu VY? 





22 komentářů :

  1. V pečícím obalu peču dost často, zkušenosti dobré:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja sa k tomu "igelitovému" pečeniu neviem odhodlať. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Alis ahoj! :-)
    Také jsme už zkoušeli péct v pytlíku, ale zase jiný recept a bylo to strašně moc dobré! :-)
    Alis přeji krásný den! Ahoooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Výborná je i krkovice na pivu,dávám k tomu i brambory, chytnou výbornou chuť masa.Piva dávám trochu víc než je tam psáno.

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavá zkušenost, už jsem o tom slyšela, ale nějak jsem se ještě neodhodlala. Změna je život.

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Alis, také jsem už vyzkoušela pečení v pečícím sáčku, ale asi jsem to pekla málo, nebylo to ono. Už dlouho se chystám, že to zopakuji, sáčky mám. Teď ještě koupit tu směs na to šťavnaté kuře a jdu do toho!

    OdpovědětVymazat
  7. Celé kuře jsem ještě nedělala, bála bych se, zda se to dostatečně propeče uvnitř. Dělala jsem kuřecí kousky nebo plátky jiného masa v sáčku a bylo to dobré. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. ahoj Alis,kdyz jsem pred casem upekla kure v sacku muj syn to okomentoval slovy,,to zase mame nejaky experiment,copak neumis upect krupave kure klasicky?"Takze vickrat jsem to uz nezopakovala,pecu klasicky a musim rict,ze nam stejne takhle chutna nejvic.Maslo.sul,kmin,grilovaci koreni,podlevat slabounce vyvarem a pekne do krupava!!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Alis, také občas použiju sáček. A musím za sebe říct, že perfektní.
    Hezký víkendík ... Věra

    OdpovědětVymazat
  10. Podobne sacky tu jsou taky, ale jeste jsem nezkousela. Kdo vyzkousel, rikal ze je to dobre!! Hezky vikdend, brzy napisu :-))

    OdpovědětVymazat
  11. Jedlíku nemaž záporné názory.......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonyme, mažu anonymní komentáře (kladné či záporné) těch, kteří se neumějí pod svůj komentář podepsat. Komentáře z Tvé IP adresy jsou toho důkazem!!!

      Vymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...