Pomalu se nám blíží víkend a tak vám dnes přináším malý typ na víkendový oběd.
Pečeným kuřetem k víkendovému obědu určitě nic nezkazíte. Tentokrát jsem kuře pekla trošku jinak. Součástí lednového brandnooz boxu bylo koření šťavnaté pečené kuře. Balíček koření kromě kořenící směsi obsahoval i pečící folii. A samozřejmě jsem to musela hned vyzkoušet. Kuře v pečící folii jsem doposud ještě nikdy nepekla a tak jsem byla opravdu velmi zvědavá na výsledek....
A tady je recept na šťavanté pečené kuře
Dnešní recept na pečené kuře bude opravdu hodně jednoduchý.
Budeme potřebovat:
1 kuře
1 balíček kořenící směsi šťavnnaté pečené kuře od Kotány
A nyní už postupujeme podle návodu na sáčku.
Jak jsme psala na začátku, tak součástí sáčku je kromě kořenící směsi i pečící sáček
Kuře ze všech stran posypeme kořenící směsí. Kuře se už předem nesolí, kořenící směs je dostatečně slaná.
Kuře vložíme do pečícího sáčku a přidáme 2 lžíce vody. Pomocí přiložené svorky sáček uzavřeme a protřeseme,aby s kuře obalilo kořenící směsí.
Takto připravené kuře v sáčku vložíme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. asi 1 hodinu.
Po 1 hodině sáček opatrně rozřízneme a kuře necháme ještě 10 minut dopéct, aby se vytvořila křupavá kůrčička.....
A co VY? Jaké máte máte zkušenosti s pečením v pečícím obalu VY?
V pečícím obalu peču dost často, zkušenosti dobré:-)
OdpovědětVymazatAhoj Ajko, díky za návštěvu!
VymazatJa sa k tomu "igelitovému" pečeniu neviem odhodlať. :D
OdpovědětVymazatAhoj Majo, díky za návštěvu!
VymazatAlis ahoj! :-)
OdpovědětVymazatTaké jsme už zkoušeli péct v pytlíku, ale zase jiný recept a bylo to strašně moc dobré! :-)
Alis přeji krásný den! Ahoooooooooooj! :-)
Ahoj Šári,moc díky!
VymazatVýborná je i krkovice na pivu,dávám k tomu i brambory, chytnou výbornou chuť masa.Piva dávám trochu víc než je tam psáno.
OdpovědětVymazatAhoj Maruško, díky za typ!
VymazatZajímavá zkušenost, už jsem o tom slyšela, ale nějak jsem se ještě neodhodlala. Změna je život.
OdpovědětVymazatAhoj Hlenko, díky za návštěvu!
VymazatMilá Alis, také jsem už vyzkoušela pečení v pečícím sáčku, ale asi jsem to pekla málo, nebylo to ono. Už dlouho se chystám, že to zopakuji, sáčky mám. Teď ještě koupit tu směs na to šťavnaté kuře a jdu do toho!
OdpovědětVymazatAhoj Ježurko, díky za návštěvu!
VymazatCelé kuře jsem ještě nedělala, bála bych se, zda se to dostatečně propeče uvnitř. Dělala jsem kuřecí kousky nebo plátky jiného masa v sáčku a bylo to dobré. :-)
OdpovědětVymazatAhoj Intuice díky za návštěvu!
Vymazatahoj Alis,kdyz jsem pred casem upekla kure v sacku muj syn to okomentoval slovy,,to zase mame nejaky experiment,copak neumis upect krupave kure klasicky?"Takze vickrat jsem to uz nezopakovala,pecu klasicky a musim rict,ze nam stejne takhle chutna nejvic.Maslo.sul,kmin,grilovaci koreni,podlevat slabounce vyvarem a pekne do krupava!!!!
OdpovědětVymazatDíky za návštěvu!
VymazatAlis, také občas použiju sáček. A musím za sebe říct, že perfektní.
OdpovědětVymazatHezký víkendík ... Věra
Ahoj Věruško, díky za návštěvu!
VymazatPodobne sacky tu jsou taky, ale jeste jsem nezkousela. Kdo vyzkousel, rikal ze je to dobre!! Hezky vikdend, brzy napisu :-))
OdpovědětVymazatAhoj Růženko, moc díky za návštěvu!
VymazatJedlíku nemaž záporné názory.......
OdpovědětVymazatAnonyme, mažu anonymní komentáře (kladné či záporné) těch, kteří se neumějí pod svůj komentář podepsat. Komentáře z Tvé IP adresy jsou toho důkazem!!!
Vymazat