Dnes jsme pro vás nachystala recept, který určitě většina z vás zná. Dnes je tu recept na opravdu hodně rychlou buchtu. A jak už sám název napovídá, tak to bude buchta z kefíru. Tuhle buchtu nepeču zas až tak často, ale pokud náhodou objevím v lednici zbytek kefíru, potom putuje právě do této buchty.
Kromě toho, že tahle buchta je opravdu hodně rychlá na přípravu, tak má ještě jedno plus.. a to, že je krásně vláčná a můžete si ji tak dát klidně i druhý den k snídani...
a tady je recept:
na kefírovou buchtu potřebujeme:
400 g polohrubé mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
1/2 litru kefíru
200 ml oleje
200 g krupicového cukru
2 celá vejce
2 lžíce kakaa
Do mouky zamícháme prášek do pečiva. Přilijeme kefír, olej a přidáme všechny ostatní suroviny.Vše dobře promícháme a vzniklé těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st asi tak 20 minut.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávát..
upečenou buchtu můžete polít také citronovou polevou...
Citronová poleva: 250 g práškového cukru, 1 lžíce citronové šťávy a dle potřeby 3-4 lžíce horké vody. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hustá poleva
A tady je malá ochutnávka pro vás...
A co VY a rychlé pečení?
Alis, moc tě zdravím! Byla jsem tu nakukovat, ale nepsala jsem komentáře. Dnes si ho neodpustím.
OdpovědětVymazatTaké mám nejraději rychlé pečení. Šup v míse zamíchat ingredience, šup s tím do trouby a našup je upečeno. :-D
Tvoji buchtu někdy vyzkouším.
Měj se hezky. :-)
Kefírovku jsem dělala kdysi dost, když byl kefír ještě levnější. Teď už stojí nemalý peníz, a tak kefír raději vypijeme. Je moc dobrý a zdravý. :-)
OdpovědětVymazatAhoj Alis,tyhle buchty nikdy nezklamou ! Stale vic se specializuju na rychle recepty-asi proto,ze musim varit hodne casto :-)) Zdravim!
OdpovědětVymazatJá jsem kefírovou buchtu ještě nezkoušela, kefír u nás pije jen manžel a nikdy mu nezbude. Ale ochutnala jsem teď u tebe a je výborná! Určitě někdy vyzkouším! Měj se krásně!
OdpovědětVymazat