Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Bramborové placky se zelím

Stránky

sobota 5. listopadu 2016

Bramborové placky se zelím


Dnes tu pro vás mám nachystaný jeden podzimní recept, který určitě většina z vás zná. Brambory a zelí do podzimního jídelníčku neodmyslitelně patří. A tak, když je těchto surovin  dostatek, je příhodný čas právě na bramborové placky.




Na bramborové placky potřebujeme:
5 vařených, oloupaných brambor
1,5 hrsti kyselého zelí (vymačkané )
1 vejce
1 hrst krupice
1 hrst hrubé mouky
sůl dle chuti


Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zelí, vejce. Promícháme, dle chuti dosolíme. A nyní přidáme mouku a krupici tak, aby vzniklo těsto z kterého půjde vyválet placka. Pro potřebnou hustotu  můžete přidat i více mouky. A kdo chce a má rád, tak může přidat i pár škvarků (ale není to podmínka).
Z připraveného těsta vyválíme placku a formičkou (nebo skleničkou) vykrajujeme kolečka.Klademe na plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi tak 40 minut (do růžova).





2 komentáře :

  1. Tohle si musím zapsat , podle mě jsou staré lidové recepty úplně nejlepší :-) A doma si už objednali bramboráky - po ochutnávce z Prahy :-D

    OdpovědětSmazat
  2. Alis, velké díky, už jsem si recept uložila. Kolikrát jeden neví co by, na maso není chuť, tak si dáme placky a je to.

    OdpovědětSmazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...