Dnes jsem pro vás nachystala recept na malé víkendové grilování. Pro dnešní recept jsem vybrala kuřecí prsa naložená v bylinkové marinádě. Bylinek je teď na zahrádce dostatek a tak by bylo škoda je nevyužít.A pokud nám počasí nedovolí rozehřát venkovní grily, potom naložené maso můžeme klidně ogrilovat i doma na grilovací pánvičce.
Na grilovaná kuřecí prsa v bylinkové marinádě budeme potřebovat:
kuřecí prsa (množství dle počtu jedlíků)
bylinky ze zahrádky - v mém podání petrželka, tymián a končeně přišla na řadu moje nová kari bylinka
lžíce citronové šťávy
olej a sůl
Kuřecí prsa rozkrojíme na plátky, jemně osolíme a potřeme marinádou, kterou si připravíme z pokrájených bylinek smíchaných s citronovou šťávou a olejem.
Maso potřeme marinádou a necháme v lednici odpočinout. Doporučuji maso do marinády naložit klidně i den předem, aby se chuť bylinek pěkně rozvinula.
A takto naložené maso ogrilujeme......
A protože počasí venkovnímu grilování u nás příliš nepřálo, tak jsem maso ogrilovala pěkně doma, na grilovací pánvičce za pomoci mého nového pomocníka....
a tím mým novým pomocníkem je grilovací pinzeta. Hodně dlouho jsem po ní pokukovala. Grilovací pinzetu jsem objevila na stránkách obchodu s kuchyňským vybavením vsenavareni.cz. Kromě grilovací pinzety jsem tam objevila i spoustu dalších užitečných věcí do kuchyně a další zajímavé kuchyňské potřeby.
Moje další obava byla v tom, zda maso nebude z pinzety vypadávat.... opět zbytečná obava, na konci pinzety jsou drobné vroubky (pokusila jsem se je vyfotit) a díky nim se s plátky masa dobře manipuluje.....
Tak a dnešní grilování je u konce. Jako přílohu ke grilovanému masu můžete použít opečený chleba, zeleninový salát.. prostě, co kdo rád....
Grilovací pinzetu, další kuchyňské vybavení a také spoustu dalších zajímavých věcí do kuchyně najdete na stránkách obchodu vsenavareni.cz.
A co VY a pomocníci při grilování?
Krásný článek, už se moc na grilování těším! .... zajímavé o grilovací pinzetě sluším prvně....
OdpovědětVymazatDíky za návštěvu. Grilovací pinzeta je super pomocník!
VymazatAlenko,to je neco pro me - bylinky -tady se teoreticky jine koreni ani nepouziva. Pinzetu mam taky, presne takovou, manipuluje se s ni vyborne a je dostatecne dlouha aby se clovek nespalil. Ja ji pouzivam i pri vyrobe vanocniho cukrovi - kvuli tomu jsem si ji koupila - kdyz namacim neco v cokolade...uz se tolik neupatlam :-))
OdpovědětVymazatAhoj Růženko,moc Tě zdravím. Vidíš, vůbec mě nenapadlo, že by se pinzeta dala použít i na cukroví, díky za typ!!!!
VymazatGrilované cokoliv mám moc ráda, ale bohužel, negriluji, nemám kde a na čem, ale mohu to udělat na pánvičce. Zaujala mne ta grilovací pinzeta. Taky jsem nevěděla, že existuje. Určitě dobrý pomocník i na to máčení cukroví v čokoládě.
OdpovědětVymazatAhoj Ježurko, nic si z toho nedělej. Maso se dá opéct i na pánvi... a myslím si, že o tomhle deštivém víkendu to dopadne stejně i u nás!!!
VymazatBylinkové marinády já ráda, děláš mi chutě:-))
OdpovědětVymazatAhoj Ajko,moc Tě zdravím!
VymazatAlis ahoj! :-)
OdpovědětVymazatPane jo! Ty jsi mi udělala chutě! Hned bych se do kuřátka zakousla! :-). Mňam! :-)
Já mam moc ráda grilovaná žebírka, to je velikánská bašta. :-)
Alis přeji krásný den! :-). Ahoooooooooooj! :-)
Ahoj Šári,moc díky!
VymazatTaké už se těšíme na letní grilování. Bylinky ze zahrádky dodají masu správnou chuť. Děláš mi chutě, příští týden už bude hezky a bude grilovačka. :-)) ☼
OdpovědětVymazatAhoj Ivuš, moc díky!
VymazatAlis, moc tě zdravím. Jo grilovačka .... no snad už nám počasí dovolí :)
OdpovědětVymazatKrásný den ... Věra
Ahoj Věruško, moc díky!
Vymazatbezvadné recepty .....
OdpovědětVymazatZajímavé recepty. Určitě je hned vyzkouším, až budeme mít gril. Měli jsme dřív takový malý na dřevěné uhlí, ale už se rozpadl, tak teď s manželem řešíme, jaký vybrat. Na jakém se vám griluje nejlépe? Mně by se líbil elektrický z https://www.avenberg.cz/k93-grilovani , ale manžel říká, že to není to pravé grilování, tak nevím, jaký vybrat.
OdpovědětVymazat