Dnes jsem pro vás nachystala recept na malé víkendové grilování. Pro dnešní recept jsem vybrala kuřecí prsa naložená v bylinkové marinádě. Bylinek je teď na zahrádce dostatek a tak by bylo škoda je nevyužít.A pokud nám počasí nedovolí rozehřát venkovní grily, potom naložené maso můžeme klidně ogrilovat i doma na grilovací pánvičce.
Na grilovaná kuřecí prsa v bylinkové marinádě budeme potřebovat:
kuřecí prsa (množství dle počtu jedlíků)
bylinky ze zahrádky - v mém podání petrželka, tymián a končeně přišla na řadu moje nová kari bylinka
lžíce citronové šťávy
olej a sůl
Kuřecí prsa rozkrojíme na plátky, jemně osolíme a potřeme marinádou, kterou si připravíme z pokrájených bylinek smíchaných s citronovou šťávou a olejem.
Maso potřeme marinádou a necháme v lednici odpočinout. Doporučuji maso do marinády naložit klidně i den předem, aby se chuť bylinek pěkně rozvinula.
A takto naložené maso ogrilujeme......
A protože počasí venkovnímu grilování u nás příliš nepřálo, tak jsem maso ogrilovala pěkně doma, na grilovací pánvičce za pomoci mého nového pomocníka....
a tím mým novým pomocníkem je grilovací pinzeta. Hodně dlouho jsem po ní pokukovala. Grilovací pinzetu jsem objevila na stránkách obchodu s kuchyňským vybavením vsenavareni.cz. Kromě grilovací pinzety jsem tam objevila i spoustu dalších užitečných věcí do kuchyně a další zajímavé kuchyňské potřeby.
Moje další obava byla v tom, zda maso nebude z pinzety vypadávat.... opět zbytečná obava, na konci pinzety jsou drobné vroubky (pokusila jsem se je vyfotit) a díky nim se s plátky masa dobře manipuluje.....
Tak a dnešní grilování je u konce. Jako přílohu ke grilovanému masu můžete použít opečený chleba, zeleninový salát.. prostě, co kdo rád....
Grilovací pinzetu, další kuchyňské vybavení a také spoustu dalších zajímavých věcí do kuchyně najdete na stránkách obchodu vsenavareni.cz.
A co VY a pomocníci při grilování?
Krásný článek, už se moc na grilování těším! .... zajímavé o grilovací pinzetě sluším prvně....
OdpovědětSmazatDíky za návštěvu. Grilovací pinzeta je super pomocník!
SmazatAlenko,to je neco pro me - bylinky -tady se teoreticky jine koreni ani nepouziva. Pinzetu mam taky, presne takovou, manipuluje se s ni vyborne a je dostatecne dlouha aby se clovek nespalil. Ja ji pouzivam i pri vyrobe vanocniho cukrovi - kvuli tomu jsem si ji koupila - kdyz namacim neco v cokolade...uz se tolik neupatlam :-))
OdpovědětSmazatAhoj Růženko,moc Tě zdravím. Vidíš, vůbec mě nenapadlo, že by se pinzeta dala použít i na cukroví, díky za typ!!!!
SmazatGrilované cokoliv mám moc ráda, ale bohužel, negriluji, nemám kde a na čem, ale mohu to udělat na pánvičce. Zaujala mne ta grilovací pinzeta. Taky jsem nevěděla, že existuje. Určitě dobrý pomocník i na to máčení cukroví v čokoládě.
OdpovědětSmazatAhoj Ježurko, nic si z toho nedělej. Maso se dá opéct i na pánvi... a myslím si, že o tomhle deštivém víkendu to dopadne stejně i u nás!!!
SmazatBylinkové marinády já ráda, děláš mi chutě:-))
OdpovědětSmazatAhoj Ajko,moc Tě zdravím!
SmazatAlis ahoj! :-)
OdpovědětSmazatPane jo! Ty jsi mi udělala chutě! Hned bych se do kuřátka zakousla! :-). Mňam! :-)
Já mam moc ráda grilovaná žebírka, to je velikánská bašta. :-)
Alis přeji krásný den! :-). Ahoooooooooooj! :-)
Ahoj Šári,moc díky!
SmazatTaké už se těšíme na letní grilování. Bylinky ze zahrádky dodají masu správnou chuť. Děláš mi chutě, příští týden už bude hezky a bude grilovačka. :-)) ☼
OdpovědětSmazatAhoj Ivuš, moc díky!
SmazatAlis, moc tě zdravím. Jo grilovačka .... no snad už nám počasí dovolí :)
OdpovědětSmazatKrásný den ... Věra
Ahoj Věruško, moc díky!
Smazatbezvadné recepty .....
OdpovědětSmazat