Dnes pro vás mám nachystaný recept na jarní zeleninové rizoto. Rizoto mám moc ráda a dělám ho poměrně často. Nemám ráda takové to vysušené rizoto, které znám z jídelny, ale naše rizoto musí být pěkně krémové.
Na krémové zeleninové rizoto potřebujeme:
kousek másla a olivový olej
menší cibulku pokrájenou na kostičky
320 g rýže vhodné na rizoto
750 ml zeleninového vývaru
mističku zeleniny (můžeme použít čerstvou nebo klidně i mraženou zeleninovou směs. Zeleninu nejprve uvaříme do změknutí. Vývar nevyléváme, použijeme ho na podlití rýže.
bylinky a parmezán
V hrnci rozpustíme máslo a olivový olej, přidáme pokrájenou cibulku, kterou necháme zpěnit....
Až je rýže dostatečně vařená, odstavíme hrnec ze sporáku, přidáme kousek másla a přisypeme uvařenou zeleninu. Mě zbyla ještě kuřecí grilovaná prsa, tak jsme je pokrájela na kousky a do rizota přidala.
Vše promícháme a posypeme parmezánem a nasekanou petrželkou.
a máme hotovo......
A vyzkoušet můžete i krémové rizoto s houbami. Recept na houbové rizoto najdete ZDE
A co VY a rizoto? S čím ho děláte nejčastěji?
Ahoj Ali, vidim,ze mame stejne chute! Ja delam rizoto dost casto, mame ho moc radi. Delas ho uplne bezvadne po italsku :-)))
OdpovědětVymazatAhoj Růženko,moc díky!!!
VymazatTak takhle to mame radi i my,kdyz jsem to cetla a nez jsem dosla do konce tak jsem si rikala doufam ze tam nakonec bude parmesan syr a taky ze je .JAM JAM.
OdpovědětVymazatAhoj Elli, moc díky!
VymazatZeleninové rizoto dělávám hodně často, mám ho ráda posypané strouhanou Nivou a přidávám si do něj ještě hrozinky. Někdy místo rýže použiji kuskus, taky je to moc dobré.
OdpovědětVymazatAhoj Evi, moc díky za typ! S kuskusem to vyzkouším!
VymazatAhoj Alis! Rizoto jsme měli v pondělí, dělám podušené kuřecí maso na cibulce, pak tam vždy přidávám zeleninu, mraženou, většinou hrášek a mrkev, dcera ještě kukuřici. Pak to smíchám, taky to nemám ráda suché a nahoru posypu strouhaným sýrem. Je to mňamka a docela zdravá, ne?
OdpovědětVymazatAhoj Ježurko, moc díky!
VymazatTo je podle mé chuti...
OdpovědětVymazat