Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Kuchařka pro děti

Stránky

pondělí 24. listopadu 2014

Kuchařka pro děti

Dnes jsem tu opět s knižním okénkem.  Teď před vánocemi vychází spousta zajímavých knižních  titulů. Já osobně pokukuji hlavně po kuchařkách :). A jednou z posledních, která mě zaujala je Velká kuchařka pro kluky a holky.






Velkou kuchařku pro kluky a holky od  autorky Heleny Rytířové vydalo nakladatelství Fragment. 
Podtitulem kuchařky je čarování v kuchyni. A v tomto čarovném duchu se nese i celá kuchařka. 
Průvodkyní kuchařkou je malá čarodějnice Borůfka , která své učedníky krok po  kroku seznamuje s jednotlivými recepty a postupy. 

V knize jsou vybrány recepty jak ze studené kuchyně, tak i recepty na klasické vaření.  Je zde spousta receptů na nejrůznější pomazánky, nápoje, polévky, moučníky, rychlé večeře, ale i dětské oslavy. 
Jednotlivé recepty jsou velice srozumitelně popsány, včetně surovina pomůcek, které jsou k přípravě pokrmu potřeba.


Suroviny potřebné k přípravě jednotlivých pokrmů se najdou určitě v každé kuchyni. Není tak potřeba shánět nejrůznější exotické přísady. Prostě vystačíte s tím, co máte doma:)
Skladba  a náročnost jednotlivých receptů odpovídá svým složením cílové skupině, které je knížka určena - tzn. klukům a holkám :) Já osobně bych knížku doporučila věkové kategorii 11+ .
Graficky je kuchařka velice pěkně udělána. Jednotlivé recepty jsou doprovázeny fotografiemi jednotlivých pokrmů a text je graficky zpracován tak, aby lahodil "dětskému oku".


Pokud máte doma malého jedlíka, který rád pomáhá v kuchyni, potom je tahle kuchařka ideálním vánočním dárkem.  


Malou ukázku z knížky, jak uvařit krupicovou kaši najdete ZDE


Helena Rytířová, Velká kuchařka pro kluky a holky, Nakladatelství Fragment, s.r.o., 1. vydání 2014, ISBN 978-80-253-2365-6

Fragment shop

1 komentář :

  1. Ali, tohle bych presne potrebovala - jen pro trochu vetsiho kluka a v italstine :-)) Dokonce jsem se po necem takovem pidila,ale kdepak - tady deti moc nevari..A detmi tu zustavaji hodne dlouho!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...