Dnes jsem pro vás nachystala recept na víkendový oběd. Hlavní roli v dnešním receptu hraje vepřová panenka....a samozřejmě jogurt. Bílý jogurt je u nás v kuchyni stále po ruce a tak příprava tohoto oběda nebyla opět nijak náročná
Tak a jdeme na vaření.
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky, které jemně naklepeme. Plátky osolíme a vložíme do marinády, si připravíme z:
1 bílého jogurtu
1 lžičky červené sladké papriky
1/4 lžičky pepře
Plátky v marinádě necháme v chladnu "odpočinout", klidně i do druhého dne.,
Druhý dne plátky z marinády vyjmeme a obalíme nejprve v mouce a pak ve strouhánce.
A na konce obalené plátky osmažíme v oleji....
a máme hotovo
Jako příloha se hodí vařené brambory, bramborová kaše.....
A co VY a Váš víkendový oběd? Co budete vařit VY?
Ahoj Ali, veprovou panenku kupuji casto,takze diky za recept! Na nedeli chci udelat kruti roladu :-)) Preji hezky vikend!! Tady ma "pro zmenu" prset....:-(
OdpovědětVymazatTak dík, to asi brzy vyzkouším. Na neděli mám připravené vepřo-knedlo-zelo. To máme rádi oba. Hezký víkend přeji!
OdpovědětVymazatNo tak my na víkend řízky .... ze tří kil .... jsem zvědavá kolik zbyde:-)))
OdpovědětVymazatMarinovaný v jogurtu jsem už párkrát zkoušela, fakt dobrý:-)