Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření

Stránky

čtvrtek 14. listopadu 2013

Banánový matcha koktejl


Dnes jsem si pro vás nachystala lahodný jogurtovo mléčný koktejl s čajem matcha. 



Ještě donedávna jsem vůbec netušila, co to matcha čaj je. A jsem moc ráda, že měla tu možnost  čaj matcha ve své kuchyni vyzkoušet. No a samozřejmě se s vámi musím podělit o své zážitky. 





Věřte nebo nevěřte, ale ten zelený prášek, který vidíte na fotce je čaj.... 
Čaj matcha  pochází původně z Číny, ale dnes je jedním z nejznámějších japonských čajů. Obsahuje velké  množství zdraví prospěšných látek a několikrát větší množství antioxidantů než běžné zelené čaje. Chlorofyl, který dodává matcha čaji zelenou barvu, působí blahodárně na cévní systém. A za zmínku stojí i obsah katechinu, který je velmi účinný v boji s cholesterolem a krevním tlakem. Na rozdíl od běžných zelených čajů neobsahuje matcha téměř žádný kofein.

neděle 10. listopadu 2013

Vytlačované perníčky



Jak procházím a prohlížím mé spřátelené blogy,  tak zjišťuji, že už se většina z vás pilně chystá na vánoce. A tak ani u nás v Jedlíkově nemůžeme být pozadu :). A o tomto víkendu jsem se pustila do výroby domácích vytlačovaných perníčků.



čtvrtek 7. listopadu 2013

Předvánoční soutěž s Rojikovým kořením


Dnes tu pro vás mám,  moji milí návštěvníci, malou pozvánku na předvánoční soutěžení. 
Ve spolupráci s mým oblíbeným Rojikovým kořením vyhlašujeme 

 předvánoční soutěž  o nejlepší horký nápoj




Nastává čas zimních večerů, chladných dní a mrazivých nocí. Jedna z alternativ, jak zahřát Vaše tělo, je vychutnat si šálek výborného horkého nápoje, který kromě příjemné chuti nabízí v mnoha případech také léčivé účinky.

úterý 5. listopadu 2013

Petrželové pesto


Sklizeň petrželky byla moji letošní  poslední sklizní. Zahrádka je zazimována a tak si na další úrodu musím počkat až do příštího roku. A protože úroda petrželky byla opravdu bohatá, tak jsem se kromě tradičního krájení  do mrazáku, pustila i do výroby petrželového pesta. 




pátek 1. listopadu 2013

Hruškový závin



V poslední době jsem v jednom kole  a nezbývá mi moc času na experimentování v kuchyni. A tak vařím a peču "osvědčenou klasiku".  
Dostala jsem krásné podzimní hrušky, které si přímo říkaly o zabalení do závinu :)
A protože v naší lednici je stále k dispozici bílý jogurt, připravila jsem osvědčené závinové jogurtové těsto a upekla hruškový závin...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...