Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Marmeláda z černého rybízu

Stránky

středa 2. ledna 2013

Marmeláda z černého rybízu


Marmeláda z černého rybízu

Černý rybíz asi každý zná. Určitě se vám hned vybaví jeho výrazná chuť. A pokud vám právě tahle dobrota na zahrádce dozrává a vy si kladete otázku ..co s ním?... Potom doporučuji vyzkoušet marmeládu z černého rybízu.


Na výrobu marmelády potřebujeme:
1 kg černého rybízu
1 želírovací cukr 2:1 (na 1 kg ovoce)
1 lžičku kyseliny citronové
2 lžíce rumu



Rybíz oberme na kuličky, opereme a pomocí tyčového mixeru rozmělníme na požadovanou konzistenci. Přendáme na sporák a hmotu povaříme. Do vařící se hmoty přidáme kyslinu citronovou a želírovací cukr. Celé asi 5 minut povaříme.
Nakonec přidáme 3 lžíce rumu. Promícháme a ještě horké plníme do skleniček.
Obrátíme víčkem dolů. Já pro jistotu skleničky nechávám ještě přejít varem.


5 komentářů :

  1. Dobrý den, předem chválím Vaše stránky!
    Jen mám malý tip na marmeládu z černého rybízu - dá se udělat nevařená - zachová si spoustu vitaminů atd. Ve zkratce jen pomixovat s cukrem. Slupky z černého rybízu mají hodně pektinů, netřeba tedy přidávaž želírovací cukr a vařit. Včera jsem ji dělala ;-) Stačí zadat do vyhledávače "nevařená marmeláda z černého rybízu" Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za typ a pokud bude letos rybíz,tak vyzkouším :)

      Vymazat
    2. Již jsem dělala loni a je fakt supr, letos jsem ji taky dělala a moc se na ni všichni těšíme. :)

      Vymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...