Příprava sójového masa
Minule jsem se zde trochu rozepsala o sójovém mase a dnes bych chtěla pokračovat a napsat něco o tom, jak sójové maso připravuji.
V obchodech, v koutku se zdravou výživou, najdeme různé druhy sójového masa. Na přípravu salátů a různých směsí nejčastěji kupoji sójové kostky nebo sójové nudličky. Můžeme si je koupit i do zásoby.
Recept na přípravu sójové masa, který zde chci napsat, je dobrým základem pro všechny možné pokrmy. Samotné sójové maso je tvrdé a bez chuti. Proto je dobré ho před použitím namočit a dle libosti ochutit.
Nejprve v 1 litru vody rozvařím 1 kostku masoxu. Do tohoto vývaru nasypu celé balení sójových kostek (nudliček, no prostě, co mám doma). 2 minuty nechám povařit a potom přikryji poklicí a nechám 2 hodiny pěkně nabobtnat.
Poté slijeme vodu a přebytečnou vodu vymačkáme.
Sójové maso naložíme do směsi připravené z:
1 lžíce worchesteru
1 lžíce sójové omáčky
2 lžic oleje
2 lžic kečupu
2 lžiček sladké papriky
V této směsi necháme maso naložené, klidně i do druhého dne.
Potom jen osmažíme na pánvičce ( bez oleje, olej byl v marinádě) a základ máme hotový!!!
A co vy? Také používáte k přípravě pokrmů sójové maso?
I když to pro oči vypadá lákavě, není to jídlo podle mého gusta..
OdpovědětVymazatKdysi jsme ho vařili poměrně často. Dnes by mi ho manžel nevzal do pusy. Mě osobně chutnalo. A jistě je zdravější jak normální maso. Ale mužskýho předěláš těžko, když je zvyklý na pořádný kus masa. :-D
OdpovědětVymazatSuper receptíky. Soja u nás jede na všechny možné spůsoby. Manžel je totiž nemasař :-)
OdpovědětVymazatDěkuji za návštěvu!
Vymazat