Obalované řízky paprikáče
A je tu opět čtvrteční typ na víkendový oběd. Řízkem k víkendovému obědu člověk nikdy nic nezkazí. Dneska přináším malou modifikaci klasického řízku a to v paprikové podobě.
Recept je opravdu hodně jednoduchý a pokud zvládáte přípravu klasického obalovného řízku, potom máte vyhráno!
Na přípravu potřebujeme:
maso na řízky (druh a počet dle chuti strávníků)
sůl, mletou sladkou papriku
mouku, vejce a strouhánku na klasický trojobal
olej ( nebo sádlo) na smažení
Maso si nakrájíme na plátky, kalepeme osolíme a pozor!! popríšíme z každé strany mletou sladkou paprikou!! To je to kouzlo celého řízku - paprika!
A nyní postupujeme jako uklasického řízku : obalíme v trojobalu a osmažíme.
Jako přílohu můžeme podávat brambory na všechny způsoby.
Žádné komentáře :
Okomentovat
Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!