Kytičky s čokoládovým krémem
Dnes přináším recept na moje oblíbené slepované cukroví. Recept jsem si kdysi dávno opsala z časopisu a vyzkoušela ho teprve před několika lety. A od té doby tyhle kytičky peču každé vánoce. No a samozřejmě se o recept podělím i s vámi!
Vykrajované kytičky (oválky, kolečka, prostě to , co kdo má rád) si můžeme vykrájet dopředu. Na vykrajovánky používám tenhle recept:
220 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
150 g másla
1 žloutek
1 lžíce vanilkového cukru
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu odležet. Z těsta vyválíme placku z které vykrajujeme různé tvary, které plníme čokoládovým krémem.
Na přípravu čokoládového krému potřebujeme:
250 ml smetany ke šlehání
60 g krupicovéh cukru
50 g kakaa
120 g hořké čokolády
Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Sundáme ze sporáku a přidáme nalámanou čokoládu. Za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit. Necháme do druhého dne v chladu pěkně ztuhnout. Druhý den krém ručním šlahačem našleháme.
A krém máme hotový. A můžeme se pustit do plnění.
Vršek kytiček potíráme čokoládou, ozdobíme krémem a kouskem želé, kandovaným ovovce.. no prostě tím, co máme doma:)
A tady je malá ochutnávka letošního cukroví......
A samozřejmě nesmí chybět ani vánoční Marlenka...recept najdete ZDE
A jak jste na tom s vánočním pečením VY?
Žádné komentáře :
Okomentovat
Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!