Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Domácí laskonky

Stránky

středa 2. ledna 2013

Domácí laskonky



Domácí laskonky

Už dlouho jsem vám nepředstavila žádný recept na sladké pečení. Ale dnes to napravím a podělím se s vámi o recept na domácí kokosové laskonky. Učitě se i vám občas doma stane, že vám při vaření či pečení zbyde několik bílků a vy přemýšlíte, co ze zbylých bílků vykouzlitUsmívající se. A pokud vám zrovna několik bílků zbývá, potom vám doporučuji .. vyzkoušejte laskonky!!!!





Ač se vám na první pohled může zdát výroba domácích laskonek složitá, opak je pravdou!! Vyrobit si doma laskonky je poměrně snadné a výsledek....."mňamozní"Mrkající!
Na výrobu domácích kokosových laskonek potřebujeme:

3 bílky
165 g krystalového cukru
50 g moučkového cukru
85 g kokosu ( doporučuji kokos jemně mletý)

dále budeme potřebovat plastovou šablonku na laskonky. Šablonka se dá dnes běžně pořídit v každých "dobrých" domácích potřebách a její pořízení nění nijak finančně náročné!


Bílky s krystalovým cukrem šlaháme ve vodní lázni do tuhé pěny. Šlehání trvá poměrně dlouho, takže neztrácejte trpělivost! Na konci šlehání by měla bílková pěna být hustá tak, aby dělala špičkyUsmívající se. Do takto vyšlahané hmoty jemně vmícháme moučkový cukr a kokos.


Kokosovou hmotu nanášíme přes laskonkovou šablonku na vymazaný pečící papír. Nanášení chce chvilku cviku a trpělivosti, ale výsledné laskonky jsou při troše pečlivosti "jedna jako druhá".
Laskonky pečeme na 120 stupních asi tak 15 -20 minut. Pečení je potřeba si ohlídat, aby nám výsledné laskonky nezhnědly nebo naopak nebyly dopečené!
Upečené laskonky slepujeme žloutkovým krémem. Recept na žloutkový máslový krém najdete ZDE.


A máme hotovo!


A tady jsou laskonky připravené na malou jedlíkovskou oslavuUsmívající se


A ještě pár kousků ke kafíčku jen a a jen pro VásUsmívající se!

3 komentáře :

  1. Ty laskonky vypadají naprosto báječně, já mám vždy problém s pečením. Povedly se mi jen poprvé a nenapsala jsem si dobu a teplotu pečení. Můžu se zeptat, jestli je pečete horkým vzduchem nebo jen pomocí "spirály" v troubě ?

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, děkuji za návštěvu. Laskonky peču jen pomocí spirály v troubě. S horkým vzduchme při jejich pečení nemám zkušenost!

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, ráda bych vyzkoušela Vaše krásné laskonky. Bohužel nemůžu najít recept na žloutkový máslový krém, odkaz mě přesměroval na Vaši původní stránku, kde již recept není. Děkuji. Eliška

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...