Jedlíkovo vaření Jedlíkovo vaření: Zelenina naložená v soli

Stránky

středa 2. ledna 2013

Zelenina naložená v soli




Zelenina v soli

A nastal čas sklízení úrody. Mrkev, celer, pórek, petržel.. klasika našich zahrádek. A byla by velká škoda tohle bohatství nevyužít a nepřipravit si pár zásob na zimu.
A jednou z možností, jak podzimní zeleninu využít je konzervace zeleniny v soli.
Naložení zeleninu do soli je stárá známá věc. Sůl má úžasné konzervační účinky a této vlastnosti již využívali naši předkové v dobách, kdy mrazáky a ledničky byly pouhým snemUsmívající se.


Naložení zeleniny do soli není nijak složité. Na přípravu potřebujeme:
sezonní zeleninu - v našem případě:
500 g celeru
1 kg petržele
1 kg mrkve
500 g pórku
500 g soli
Zeleninu nastrouháme na jemné nudličky, dobře promícháme. Přidáme sůl a opět celé promícháme.
Vzniklou směs napěchujeme do skleniček. Skleničky dobře uzavřeme víčkem a uložíme do temna a chladu!
A máme hotovo.
Malé upozornění na závěr: až budete takto připravenou zeleninu vkládat do polévky .. solte až na závěr!!



Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji Vám za návštěvu a za Váš komentář!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...