Pralinek není nikdy dost! Kromě čokoládových pralinek jsem zkusila vyrobit i pralinky z "bílé" čokolády.
Na přípravu přípravu potřebujeme:
150 g bílé čokolády
Na náplň :
150 g hořké čokolády
120 ml smetany
100 g másla
Bílou čokoládu za stáleho promíchávání rozpustíme ve vodní lázni. Pomocí štětečku vymažeme formu a dáme do lednice zatuhnout.
Mezi tím si připravíme náplň: smetanu povaříme, přidáme máslo a na kousky nalámanou hořkou čokoládu. Čokoládu necháme rozpustit, aby nám vznikl hustší krém.
Z lednice vyndáme formu se zatuhlou čokoládou a "skořápky"naplníme připravenou náplní. Plníme do 2/3, aby nám zbylo místo na zavíčkování.
Na náplň opět naneseme zbytek čokolády a celou pralinku zavíčkujeme. Dáme opět do lednice zatuhnout.
Po zatuhnutí vyndáme pralinky z formy a máme hotovo!!!
A co Vy? Máte rádi bílou "čokoládu" nebo máte raději klasickou "hnědou" čokoládu? Napište do komentáře
Alis - bílou čokoládu naprosto miluji! Je u mne na prvním stupínku! Pro mne není lepší čokolády, než té bílé - a přitom bílá čokoláda vlastně ani čokoláda není! :-) Stejně je nejlepší! :-)
OdpovědětVymazatTy pralinky vypadají strašně lahodně - hned bych si z dovolením nabídla. ;-)
Chtěla jsem se zeptat, jaké na ně používáš formičky? Nějaké speciální a nebo plata z bonboniér? :-)
Ahoj Šári, já mám bílou čokoládu taky moc ráda:) Formička na pralinky používám silikonové, jde to z nich pěkně vyndávat.
VymazatJá jsem ty pralinkyskoro propásla - narazila jsem na ně odkazem u někoho jiného.CHVÁLÍM a CHVÁLÍM.
OdpovědětVymazatAhoj Miládko,moc a moc díky!!
Vymazat